Palit RTX 4070 Super'in 80° olması normal mi?

ibrahim_TR

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 2 ay önce topladığım sistemde ekran kartı kullanımı 99-100'lere yaklaşınca ekran kartı sıcaklığı 80-82 °c'lerde seyrediyor. @Recep Baltaş'ın Techolay'da 2 gün önce paylaştığı sistemde de aynı ekran kartı bulunmasına rağmen benim 80 °c'ye ulaştığım oyunlarda (RDR2, BO6) 70 °c'lere ulaştığını gördüm. Acaba benim kartımda mı bir sorun var veya BIOS'tan yapmam gereken bir ayar mı var?

Sistem özellikleri:
MSI Pro B650M-A Wi-Fi
R5 7600.
Palit 4070 Super Dual.
Thermalright Assassin peerless 120 SE.
Lexar Thor 16 GB DDR5.
XPG kyber k mesh kasa ve PSU.

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 2 ay önce topladığım sistemde ekran kartı kullanımı 99-100'lere yaklaşınca ekran kartı sıcaklığı 80-82 °c'lerde seyrediyor. @Recep Baltaş'ın Techolay'da 2 gün önce paylaştığı sistemde de aynı ekran kartı bulunmasına rağmen benim 80 °c'ye ulaştığım oyunlarda (RDR2, BO6) 70 °c'lere ulaştığını gördüm. Acaba benim kartımda mı bir sorun var veya BIOS'tan yapmam gereken bir ayar mı var?

Sistem özellikleri:
MSI Pro B650M-A Wi-Fi
R5 7600.
Palit 4070 Super Dual.
Thermalright Assassin peerless 120 SE.
Lexar Thor 16 GB DDR5.
XPG kyber k mesh kasa ve PSU.
Normal değil, servise gönderin.

Palit 4070 Dual ve aynı geminin malı olan Gainward Ghost ısınma sorunları olan modeller.
Isısını azaltmak için temizlemen veya serviste macun değişimi yaptırmak işe yarayabilir.

Palit 4070 Dual kullanıyorum. 62-69 derece arasında %32-40 fanda çalışıyor. Kasanın hava akışı ile de alakalı, ısınmıyor yani benimki ve neredeyse 1 yıldır kullanıyorum. 3-4 saat kesintisiz oynadığım da oldu. Ancak benim kasa epey iyi açıkçası bir de ekran kartına da alttan 2 adet fan üflüyor 1-2 derece de onlar etkiliyor.

Palit 4070 Dual ve aynı geminin malı olan Gainward Ghost ısınma sorunları olan modeller.
Isısını azaltmak için temizlemen veya serviste macun değişimi yaptırmak işe yarayabilir.
Hocam dediğim gibi sistem henüz daha 2 aylık bile olmadı. Tozdan veya termal macundan olabileceğini düşünmüyorum.
Hazır sistem tanıtılırken oyun 1-2 dakika çalışıyor. O yüzden ısınmaması normal. Ekran kartlarının maximum sıcaklığa ulaşması 10 dakika sürüyor. Eğer ısınan bir kartsa ki Palit Dual ısınan bir kart normal.
Hocam bahsettiğim sıcaklıklara kartın ulaşması yaklaşık 2 dakika sürüyor. Ayrıca oyundan çıkınca da ani bir şekilde sıcaklık düşmeye başlıyor.
Yarın aldığım yeri arayıp durumu anlatacağım.

Hocam dediğim gibi sistem henüz daha 2 aylık bile olmadı. Tozdan veya termal macundan olabileceğini düşünmüyorum.

Hocam bahsettiğim sıcaklıklara kartın ulaşması yaklaşık 2 dakika sürüyor. Ayrıca oyundan çıkınca da ani bir şekilde sıcaklık düşmeye başlıyor.

Yarın aldığım yeri arayıp durumu anlatacağım.
Kasanın yan kapağını açtığında kaç derece oluyor?

Palit 4070 Dual kullanıyorum. 62-69 derece arasında %32-40 fanda çalışıyor. Kasanın hava akışı ile de alakalı, ısınmıyor yani benimki ve neredeyse 1 yıldır kullanıyorum. 3-4 saat kesintisiz oynadığım da oldu. Ancak benim kasa epey iyi açıkçası bir de ekran kartına da alttan 2 adet fan üflüyor 1-2 derece de onlar etkiliyor.
1-2 dereceden fazla etkiler muhtemelen. Tahminimce RPM lerin çıkmasını engelliyor.
Testler şu şekilde. Muhtemelen kasanın bu kadar fan ile dolu olması ile alakalı.
1731269163312.png

[Palit in kalitesi bi tık daha iyi. Kafadan -2 derece desek tutar. Aynı modeller zaten.]

1-2 dereceden fazla etkiler muhtemelen. Tahminimce rpmlerin çıkmasını engelliyor.
Testler şu şekilde. Muhtemelen kasanın bu kadar fan ile dolu olması ile alakalı.
Eki Görüntüle 97581
[Palit in kalitesi bi tık daha iyi. Kafadan -2 derece desek tutar. Aynı modeller zaten.]

Benim kart eski kasam Dark Guardian ile oyunlarda Max 74 derece görüyordu. Yeni kasaya geçtim ve kartın altına 2 tane fan ekledim. Oyunlarda 55-62 derece arasında takılıyor artık. Fan hızıda 400RPM kadar düştü. FurMark'ta ortalama 62-63 derece ve 200 RPM daha fazlaydı. Kasanın hava akışı ve alttaki fanlar çok etkiliyor.

IMG_2097.jpeg
Galax 4070 ti süper SG furmark. Kart %100 yükte hiç ısınmadı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt