Çözüldü Panasonic S1 Webcam olarak kullanılamıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Recep Baltaş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 508
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
104
Yer
İstanbul
  • Firmware son sürüme çektim.
  • Yazılımını yükledim.
  • PC'yi yeniden başlattım ama USB bağlayınca ekranda "USB power is supplied from the connected device. Please turn off the power when charging." yazısı gitmiyor ve webcam olarak hiçbir uygulamada görüntü vermiyor.
Windows 11 Insider. Konuyu araştırıyorum...

Yahu zaten yazılım indirmek için seri numarası isteyen Japon kafası kadar uçuk bir kafa yok. Manyak mısınız oğlum siz?

Cihazın içinde USB şarjı ile ilgili ayarlar var mı? Gerçi daha önceden illaki bakmışınızdır ama yine de sormakta fayda var.

Capture kart kullanacağım gibi, yapılan yoruma bakacak olursak:

Cihazın içinde USB şarjı ile ilgili ayarlar var mı? Gerçi daha önceden illaki bakmışınızdır ama yine de sormakta fayda var.
Var. Kapadım fakat değişen bir şey olmadı. Sorun aslında ekranda çıkan uyarı değil de muhtemelen yazılımın güncellenmemesinden dolayı Windows 11 ile uyumsuz olmasından kaynaklanıyor.

Farklı bir USB kablosu denediniz mi? Ki denemişsinizdir. Bizde aynı şekil "Sony a7r II" kullanırken 10 farklı kablo denedik görüntü aktarım sorunumuz vardı. En son bir telefoncudan aldığımız kablo sorunsuz çalışıyordu.
Gözden kaçmış olabileceği düşüncesiyle, tether yazılımına bağlanırken ayarlar menüsünden "PC tether" modunu açmanız gerektiğini söylüyorlar.

Ek olarak aşağıdaki kablo tarzı bir kablo kullanıyorduk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir şey gördüm çözüm olur mu bilmiyorum.

Panasonic S1’inizin “PC (Tether)” modunda olduğundan emin olun. Aksi takdirde cihaz webcam olarak çalışmayabilir.

Menüden: “USB Mode” kısmını seçip “PC(Tether)” moduna geçiş yapmayı deneyin.

Ayrıca; Aygıt Yöneticisi’nden USB portlarındaki güç yönetimi ayarlarını devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

BIOS sıfırlamak belki yararlı olabilir bazen anakart farklı donanımları tanımak da güçlük çekebiliyor.

Farklı bir USB kablosu denediniz mi?
Denemedim. Kameranın kendi kablosunu kullandım ki Panasonic de kendi rehberinde bunu kullanıyor. Şimdi deneyeceğim ama.
Gözden kaçmış olabileceği düşüncesiyle, tether yazılımına bağlanırken ayarlar menüsünden "PC tether" modunu açmanız gerektiğini söylüyorlar.
Açık zaten.
Ayrıca; Aygıt Yöneticisi’nden USB portlarındaki güç yönetimi ayarlarını devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.
Başka port ve kablo deniyorum bakalım...
BIOS sıfırlamak belki yararlı olabilir bazen anakart farklı donanımları tanımak da güçlük çekebiliyor.
Bir kamerayı çalıştırmak için yapacağım son şey olabilir.

Hiçbiri olmazsa Capture kart ile daha kaliteli ve yüksek FPS alırım.

ASUS ve MSI anakartta çok sorun yaşadığım için biz alıştık Gigabyte anakarta geçince derin bir nefes aldık diyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…