Panteizm | Tanrı sensin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 507
  • Etiketler Etiketler
    tanrı

lil

Üstün
Makaleler
37
Yer
Kanada, Ontario
Panteizm, gerçekliğin, evrenin ve doğanın ilahiyat veya yüce bir varlıkla özdeş olduğuna dair felsefi ve dini inançtır. Fiziksel evren bu nedenle, zamanın başlangıcından beri var olan, hala genişleyen ve yaratan içsel bir tanrı olarak anlaşılır. Panteist terimi, hem her şeyin bir birlik oluşturduğunu hem de bu birliğin her şeyi kapsayan, tezahür eden bir tanrı veya tanrıçadan oluşan ilahi olduğunu savunan kişiyi belirtir. Tüm astronomik nesneler o zamanlar tek bir tanrının parçaları olarak görülür.

Kısa ve basit mantıkla: Tanrı mutlaktır, Tanrının olduğu bir evrende Tanrı dışında hiç bir şey olamaz. Var olan her şey Tanrıdır.

Panteizmin çok sayıda tanımı vardır. Bazıları bunu Tanrı ile ilgili teolojik ve felsefi bir pozisyon olarak görüyor.

Tanrı'yı evrenle özdeşleştiren veya evreni Tanrı'nın bir tezahürü olarak gören bir doktrin.

Panteizm, her şeyin her şeyi kapsayan, içsel bir Tanrı'nın parçası olduğu görüşüdür. O zaman tüm gerçeklik biçimleri ya o Varlığın modları olarak kabul edilebilir ya da onunla aynı olarak kabul edilebilir. Bazıları panteizmin dini olmayan bir felsefi pozisyon olduğunu savunur. Onlara göre panteizm, Evrenin (tüm varoluşun bütünlüğü anlamında) ve Tanrı'nın özdeş olduğu görüşüdür.

Panteizm felsefesini anlamak için biraz daha olgun ve araştırmaya açık olmak gerekir.

120.000 tane peygambere ihtiyaç duyan allah (sky-daddy) hikayesine benzemez o yüzden gereksiz mesajlarınızı kendi mağaranızda saklayın müslo arkadaşlar, açtığım konular hakkında argümanınız yoksa “discord da Allah benim diye gezen felsefi inanç ewewe” “sabah 9-5 çalışan allah mı olur eweww” diyerek boş yapmamanınızı kendi uzman olduğunuz işlere yönelmenizi öneririm belli ki bu konular sizin zeka seviyenizi aşan konular.

Panteizm İslamın ve diğer dinlerin aksine sorgulamayı, mantığı ve matematiksel bilgiyi içerir;

e=mc^2 Enerjinin ve kütlenin birliğini sembolize eder. Panteizmde, tanrısal güç ve enerji evrenin her yerindedir.E = mc^2’nin ortaya koyduğu evrensel enerji, panteist düşüncenin tanrının her şeyde mevcut olduğu inancını destekler.E = mc^2’nin vurguladığı dönüşüm ve hareket, panteist inancın evrenin dinamik doğasına uyar

Kuantum mekaniğinde, bir parçacık aynı anda birden fazla durumda bulunabilir. Bu, bir parçacığın farklı olasılıkların süperpozisyonunda olduğu anlamına gelir

Panteizmde, tanrı her şeyde ve her yerde mevcut olduğu için tüm olasılıklar ve potansiyeller tanrının bir parçasıdır. Kuantum süperpozisyon, evrendeki tüm olasılıkların ve potansiyellerin bir arada bulunduğunu, bu potansiyellerin tanrısal bir bütünün parçası olarak görülür.

120.000 tane peygambere ihtiyaç duyan allah (sky-daddy) hikayesine benzemez o yüzden gereksiz mesajlarınızı kendi mağaranızda saklayın müslo arkadaşlar, açtığım konular hakkında argümanınız yoksa “discord da Allah benim diye gezen felsefi inanç ewewe” “sabah 9-5 çalışan allah mı olur eweww” diyerek boş yapmamanınızı kendi uzman olduğunuz işlere yönelmenizi öneririm belli ki bu konular sizin zeka seviyenizi aşan konular.
Bu cümleler ile kime cevap veriyorsun, kimse bu şekilde bir içerikle sana cevap yazmamış. Fakat sen bir tartışma başlatmak ister gibisin..

Özetle; felsefe konusu mu açmaktasın, dini tartışma mı arzulamaktasın ?

Bu cümleler ile kime cevap veriyorsun, kimse bu şekilde bir içerikle sana cevap yazmamış. Fakat sen bir tartışma başlatmak ister gibisin..

Özetle; felsefe konusu mu açmaktasın, dini tartışma mı arzulamaktasın ?
Mesajları raporladım ve silindi yazan arkadaşlar kendini biliyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt