Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Biraz dâhâ üzerinde durman lazım.
Cheriel
Uzman
Nasıl yani biraz daha açar mısın cümleyi.
- Makaleler
- 1
Kitap okuyarak, soruda istenilen cevaba göre paragrafın temel parçalarının altını çizerek paragraf sorularındaki netlerini biraz daha arttırırsın.
Paragrafı gündelik olarak çözmek de iyi getiri sağlar.
Çözdüğün paragraf sorularına odaklanamayıp, okuduğunu anlamazsan paragraf testlerinde net sayın düşer.
Bol bol soru çözeceksin, bunun özel bir taktiği yok, cevaplar zaten paragrafın içerisinde oluyor, kendini sürekli paragraf sorularına maruz bırak. Daha hızlı çözmek için kitap okuyabilirsin, ders çalışmak dışında bol bol kitap oku.
ZalimBey
Uzman
Paragraf sorularında öncelikle soruyu okuyup, anlayıp ardından paragrafı dikkatlice ve anlayarak okuyup ona göre cevaplarsan netlerinin artacağını düşünüyorum bu arada kitap okuma alışkanlığı da önemlidir.
Paragrafı okuyup ortasında sıkılırsan pes etme
Paragrafı okuyup ortasında sıkılırsan pes etme
Kitap okumakla alakası yok. Paragrafın mantığı tamamen farklı. Farklı soru tipleri var mesela; bazı soru tiplerinde paragrafta geçmeyen bir kelime varsa, ben direkt o seçeneği yanlış olarak eliyorum. Bunların bilincinde olman lazım. Eğer paragrafı okurken kafan karışıyorsa, sürekli makale oku ki bu tarz metinlere alış ve geliş. Muhtemelen bunun sonucunda daha rahat anlarsın.Cevaplarınız için sağ olun kitap okumaya başlayacağım.