Sahibinden Param Güvende ile dolandırılmak mümkün mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lock Up
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 327
  • Etiketler Etiketler
    sahibinden

Lock Up

Yetkin
Bu sabah mobil üzerinden Sahibinden'in kendi uygulamasından 2. el bir sistem aldım. Ürün şehir dışında. Param Güvende ile aldım. Ödeme onaylandı. Satıcı yarın kargoya vereceğini söyledi ve ilan yayından kaldırıldı. Olası bir dolandırıcılık ile ilgili bir şüphem yok. ama diyelim ki ürün gelmezse ben paramı nasıl geri alacağım? Dolandırılmam mümkün mü?

Siz onaylamadan ya da web sitesindeki otomatik onaylama süresi gelmeden para karşı tarafa geçmez dolayısıyla sizin dolandırılma ihtimaliniz yok. Yollamazsa paranız iade olur, gelen ürün bozuk ise iade edersiniz. Kısaca kendiniz en kaba tabirle bir saflık yapmadığınız sürece dolandırılmazsınız.

Dolandırılmanız pek mümkün değil ürünü kargoya vermezse paranız iade olur, yanlış veya bozuk ürün gelirse iade edebilirsiniz.

Alıcı iseniz mağdur olmanız çok zor bir durum. Param Güvende tamamen alıcıyı koruyan bir sistem bu sebeple satıcıların çoğu kullanmıyor.

Tam dolandırılma sayılmaz ama %100 demek çok doğru değil. Bozuk veya başka bir ürün kargolasa ve iade etseniz bu sefer de karşı taraf itiraz ediyor ve site size paranızı vermeyebiliyor. Bu durumda sizin kendi aranızda anlaşmanızı istiyor.
İnternette bu tarz konular gördüm.
Sahte siteden almadiysaniz ve yanlışlıkla onaylamazsaniz sorun çıkacağını sanmıyorum.

Adam bana sistem gönderdi mesela ramlerden birini aldım, tek ramle geri gönderdim. O şekilde satıcı ne yapabiliyor?

@affetmeZ
Muhtemelen bir bardak soğuk su içiyorsun. Sistem alıcıyı koruyor satıcıyı değil.
Tüketici hakem heyetine falan başvurabilir.
Satıcı itiraz edip parayı havuzda bekletebiliyor. Bu durumda sizin kendi aranızda çözmenizi istiyor.

GET alıcıyı aşırı koruyan bir sistem. 4090 al, 1050 gönder yine alıcı haklı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…