Bugün PS5'imi satmak için ilan verdim. İlanı verdikten yaklaşık 15 dakika sonra birisi aradı. İlanı okuduğunu, her şeyin güzel olduğunu, piyasadan daha uygun olduğunu ama yine de benden duymak istediğini söyledi. Telefonda konuştuk, ardından PS5'in çalıştığını gösteren bir video istedi. Ben de video çekip gönderdim. Sonuçta ciddi alıcı. Video göndermemek için sebep bulamadım. WP profil fotosu çocuğu vs. var.
Videoda PS5'in açılışı vs. görünüyor. Ayrıca ps5 profil resmim, ad soyad gibi bazı bilgiler de belli oluyor.
Sonrasında "Param Güvende ile alacağım, ödemeyi yapacağım" dedi. Güven vermek için birkaç kez aradıktan sonra ekran görüntüsü de attı. Ardından "Sahibinden müşteri hizmetleri sizi arayacak" deyip telefonu kapattı. Zaten onlarda tüm bilgilerim var. Her şey güvenli dedi.
Yaklaşık 10 dakika sonra 0541 xxx xx xx numarasından biri aradı. Kendini Sahibinden müşteri hizmetleri olarak tanıttı. Param Güvende üzerinden ürünün satın alındığını, ürünü şu adrese göndermem gerektiğini vs. anlatmaya başladı. Ben de numaranın Sahibinden'in kurumsal müşteri hizmetleri numarası olmadığını söyleyip "Ben bunu teyit edeceğim" dedim. O noktada zaten şüphelendim.
Sonrasında Sahibinden'i kendim arayıp durumu anlattım. Onlar da bunun dolandırıcılık girişimi olduğunu ve şüpheli işlem olduğunu söylediler. Karakola da gittim fakat henüz hesabımdan herhangi bir para çıkışı olmadığı veya hesabıma para girişi olmadığı için "şikayete konu bir durum yok" denilerek şikayetçi olamadım.
Asıl kafama takılan nokta şu: Bu adamlara PS5'in açılış videosunu gönderdim. Videoda benim adım soyadım ve bazı kişisel bilgilerim görünüyor. Benim korkum, bu videodaki bilgileri kullanıp benim adıma başka bir yerde ilan açmaları veya başka bir şekilde kullanmaları.
Şu an elimde arayan numara, WhatsApp konuşmaları, gönderdikleri ekran görüntüleri, video ve diğer konuşmaların hepsi duruyor.
Sizce şu aşamada ne yapmam mantıklı? Karakol "henüz para hareketi yok" diye işlem yapmadı ama ortada açıkça bir dolandırıcılık girişimi var. Özellikle videodaki bilgilerimin kötüye kullanılmasından çekiniyorum.
Benzer bir durum yaşayan veya bu konuda ne yapılması gerektiğini bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Ya da siz olsaydınız ne yapardınız?