Sahibinden Param Güvende üzerinden dolandırıcılık girişimi yaşadım, ne yapmalıyım?

Kardeşim, sen sahibinden gelen maillerin gerçekliğini anlayamıyor musun? Gönderen adresi kontrol et.
Siz olayı biraz yanlış anladınız ya da tam okumadınız galiba. Sahibinden üzerinden ödeme yaptığını ve ekran görüntüsü atan biri var. Ödeme tamamlandı, maili bekliyorum. Bunlar çete, dikkatsizlik sonucu müşteri hizmetleri gibi iletişim kuruyorlar vs. vs.

Ödeme olsa yine mail gelir, ben hep yaptım satış işleri sahibinden üzerinden.
Ben ilk defa kullandım. Bu zaten sahibinden sorunu değil, ortalama insanı dolandıran çete mevcut. İlan yayınlanır yayınlanmaz bu kişiler arıyor, ürünü alacağını söylüyor, güven veriyor. Güven verdikten sonra ödeme yaptığına dair dekont atıyor, sahibinden mail gelmiyor. Haliyle teknoloji okur yazarı olarak bunda bir anormallik olduğunu anlıyorum, şüpheleniyorum ama müşteri hizmetleri gibi arıyor falan, "Biz müşteri hizmetleriyiz, adım şu falan" diye ona da güvenmiyorum. Kurumsal bir numara değil. karakolda söylendiğine göre çok fazla bir dolandırıcılık yöntemi olduğuna dair bilgi aldım. Ben dolandırılmadım, hani insanlar da dolandırılması diye yazıyorum.

Son düzenleme:
Adınızla soy adınızla bir şey yaparlarsa telefon numalarını paylaşın adreslerine şafak operasyonu yaptıralım herkes birden ihbar ederse bu forumda bir şeyler olur yani öyle diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…