Çözüldü Parolanızı değiştirmenizde yarar olabilir mesajı virüs mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hakan Yusuf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 118
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Mesaja tıklamadım ama bilgisayarda parola falan yok. Şifresiz giriş yapıyorum. Bu sisteme giren bir virüsün habercisi olabilir mi?
Çünkü parolam yok ve bu mesajla daha önce hiç karşılaşmamıştım.

Çözüm
Eğer Windows'u kurduğunuz USB belleği Rufus ile hazırladıysanız ve Rufus'tan hesap oluşturma seçeneğini seçtiyseniz Rufus hesabı oluştururken şifre değişikliğini zorlama seçeneğini açıyor. Bu seçenek de "Şifrenin süresi asla geçemez" seçeneği açıkken kullanılamadığı için şifrenin süresiz olması olayı iptal oluyor. Bu nedenle Windows her 42 günde bir şifrenizi değiştirmeye zorluyor.

Bunu Windows 10/11 Pro ve üstünde çözmek için Çalıştır'a lusrmgr.msc yazıp Enter'a basın.

Sonra soldan "Kullanıcılar" kısmına girip kullanıcı hesabınıza çift tıklayın:

Sonra ise çıkan pencereden şu seçeneği işaretleyip Tamam'a tıklayın:

Windows'um İngilizce olduğu için bu şekilde anlattım ama Türkçe sürümde de yöntem aynı, sadece Türkçe olarak yazacak.

Bunu yaptığınızda sorun çözülecektir.

Eğer Windows 10/11 Home kullanıyorsanız PowerShell'i yönetici olarak açıp şu komutu yazmayı deneyin:
Kod:
Set-LocalUser -Name "<kullanıcı adınız>" -PasswordNeverExpires:$true
Eğer Windows'u kurduğunuz USB belleği Rufus ile hazırladıysanız ve Rufus'tan hesap oluşturma seçeneğini seçtiyseniz Rufus hesabı oluştururken şifre değişikliğini zorlama seçeneğini açıyor. Bu seçenek de "Şifrenin süresi asla geçemez" seçeneği açıkken kullanılamadığı için şifrenin süresiz olması olayı iptal oluyor. Bu nedenle Windows her 42 günde bir şifrenizi değiştirmeye zorluyor.

Bunu Windows 10/11 Pro ve üstünde çözmek için Çalıştır'a lusrmgr.msc yazıp Enter'a basın.

Sonra soldan "Kullanıcılar" kısmına girip kullanıcı hesabınıza çift tıklayın:

Sonra ise çıkan pencereden şu seçeneği işaretleyip Tamam'a tıklayın:

Windows'um İngilizce olduğu için bu şekilde anlattım ama Türkçe sürümde de yöntem aynı, sadece Türkçe olarak yazacak.

Bunu yaptığınızda sorun çözülecektir.

Eğer Windows 10/11 Home kullanıyorsanız PowerShell'i yönetici olarak açıp şu komutu yazmayı deneyin:
Kod:
Set-LocalUser -Name "<kullanıcı adınız>" -PasswordNeverExpires:$true

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…