Patriot DDR4 vs G.Skill DDR4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 681644
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 43
  • Etiketler Etiketler
    ddr4 gskill

681644 1

Çalışkan
Selam. Şöyle bir durumdayım, arkadaşlar. Elimde iki seçeneğim var. Ya 2x8 Patriot Viper Steel kullanacağım, ya da 2x8 G.Skill Ripjaws V kullanacağım. Sizce hangisi daha iyi? Patriotların biri Nanya, diğeri SpecTek kullanıyor. G.Skill'lerin ikisi de SK Hynix.

G.Skill'lerin ikisinin de Hynix olması, aynı zar yapısında Dual Channel'da daha stabil çalışmasını sağlar. Ayrıca Nanya + SpecTek ikilisine göre hem frekans hem de gecikme konusunda daha iyi potansiyel sunar. G.Skill'leri takıp arkana bile bakma.

İfadeler: X99

Hocam ramde şu şekil bir leke vardı silgiyle geçmedi kürdanla aldım. Sıkıntı çıkar mı sizce?

Hocam rami taktım sıkıntı çıkmadı. Test etmek için tm5 çalıştırdım. Ram sıcak mı diye rame dokundum ve dokunduğum gibi error verdi. Bu ne anlama gelir? Korkmalı mıyım?

Son düzenleme:
Kürdan tahta olduğu için altın pin yolunu kazıyıp koparmadıysan fiziksel zarar vermez.

Sistemi kapat, kasadaki statik elektriği al güç tuşuna basılı tut. RAM'i slota tam oturduğundan emin olarak yeniden tak. PC'yi açıp TM5'i sıfırdan başlat ve test bitene kadar kasanın içine elini sürme. Kendi haline bıraktığında hata vermiyorsa RAM sağlamdır.

Kaç dakika tutayım hocam testte?

ANTA777 profiliyle en az 3 cycle tamamlaması lazım yaklaşık 1.5 ila 2 saat sürer.

Test bittiğinde Test completed with 0 errors yazıyorsa sağlamdır. Test sırasında fareyi bile oynatma, arkada hiçbir şey açma ve kasanın içine elini sürme.

Merhaba hocam. Zaten CRT user hocam cevap vermiş fakat ek görüş sunayım dedim. G.Skill olanları al. Bende nanya çipli RAM'de var. 2 sene kullandım mesela. Ayar çekerken Hynix çipli RAM'lere kıyasla çok daha geride kalıyor. Tabii her Hynix iyi demek değil. Onların da kendi içlerinde türleri, dieleri var. Thaiphoon Burner ile ileriki aşamada bakılır. TestMem5 zaten çalıştırıyormuşsunuz. Sonra içinize sinmeme olursa boş bir USB'ye Memtest86 yazdırıp bir de öyle test yapabilirisiniz. 16 GB RAM ise tahmini 1-1.5 saat sürer. Ben 3 saat civarı bekledim diye hatırlıyorum 32 olduğu için bendeki RAM'ler.

8gb hocam. Ama sıkıntı şu. Yarın okula gidicem ve yarın sabaha yetişmesi gerekiyor. Gece pcyi testte açık bıraksam? Bide hangi test en iyisidir?

Sadece 8 GB ise Memtest86 daha hızlı biter. TestMem5 3 saat çalışabiliyor. Şimdi başlarsan gece 1 olmadan biter sanıyorum. TestMem5'i açtıktan sonra kendi haline bırakabilirsin. Error verirse veya süre biterse kendi duruyor. Yani Memtest86'yı bitirip TestMem5'i açıp yatabilirsin. Sabaha görürsün yazarsın sonucunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…