Merhaba, Gigabyte App Center'dan BIOS uygulamasını indirip girip U. S. A BIOS Update yaptıktan sonra, PC'nin her açılışında oturum açma menüsünde fan seslerinin yükselmesi ve oyunlarda aynı şeyin olması durumunu yaşıyorum. Bu nasıl bir olay? Nasıl çözerim bu durumu?
Sessiz modda bile bu kadar olması fazla geldi bana. CPU_FAN Control Mode'un yanındaki butonu Manuel yapıp kendin ayar yapmaya çalışabilir misin? Korkma, herhangi bir sorunda Auto'ya geri alabilirsin. Değerleri çok düşük girme, yeter.
Ayrıca 'Silent' butonuna tıkladığında hangi seçenekler çıkıyor? Bu seçeneklere tıklayarak soldaki grafiğe bak bakalım. Grafiğin alt tarafı sıcaklıklar, sol tarafı fanın yüzdelikli halini gösteriyor. Şu anda 20 derecede %30 fan kullanıyor gibi gözüküyor ve bu çok fazla.
Evet, tam onu yazacaktım. En üsttekini Manual yapıp ayarlamalar yap biraz. Mesela 85 dereceye gelince 100'de çalışsın gibi. Başlangıcı da 40-50 derece falan yapabilirsin.
Manual'in ayarını çok kötü yaptım sanırım. Bir daha Manual'e almaktan korkuyirym öyle diyeyim. Manual'in ayarını bi daha tıklamadan düzeltme imkanım yok mu? Ama en alttakki CPU_FAN Mode'u Slope'dan Stair'a aldığımda şu an durum bu.