Merhaba, 3 adet Corsair fanı çoklayıcı ile anakarttaki CHA_FAN girişine taktım. PC açılırken fanlar %100 hızda çalışıyor ve bu beni çok rahatsız ediyor. BIOS üzerinden halletmeye çalıştım PWM modda fakat olmadı yardımcı olur musunuz?
Bilgisayara ilk güç verdiğinizde her anakartta olmaz ama bazılarında CPU, RAM, GPU vs. tarama yapar ve bu esnada anakarta bağlı olan tüm fanlar tam hızda çalışır. Normal bir olay bu sisteminize bir zararı bulunmaz.
Bilgisayara ilk güç verdiğinizde her anakartta olmaz ama bazılarında CPU, RAM, GPU vs. tarama yapar ve bu esnada anakarta bağlı olan tüm fanlar tam hızda çalışır. Normal bir olay bu sisteminize bir zararı bulunmaz.
Fanların ömrünü etkilemez mi bir de aniden hızlanıp yavaşlayınca gıcırdama sesi geliyor fandan bundan da rahatsız oluyorum. Bu durumu engellemenin hiçbir yolu yok mudur?
Fanların ömrünü etkilemez mi bir de aniden hızlanıp yavaşlayınca gıcırdama sesi geliyor fandan bundan da rahatsız oluyorum. Bu durumu engellemenin hiçbir yolu yok mudur?
Benim sistemi ilk açarken fanlar hızlı dönmüyor ancak yeniden başlattığım zaman çok hızlı dönüp duruyor. Zamanında biraz araştırma yaptım ancak çoğu kişi bir zararı olmaz fanlara vs tam tersi iyi bir olay diyorlardı sonra kurcalamadım hocam.
Her sistemde olur o. Açılışta bir F-16 sesi gelir sonra düzelir. Fanların ömrüne de bir etkisi olmaz sonuçta onlar da uzun süre tam devirde çalışabilecek şekilde üretilmiş.