PC aniden donuyor, hiçbir şeye tepki vermiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ömera
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 861
  • Etiketler Etiketler
    tepki

Ömera

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,
  • ASUS B450F ll anakart.
  • ASUS RTX 3060 ekran kartı.
  • ASUS ryo 240 mm sıvı soğutma.
  • AMD Ryzen 5600 işlemci.
  • Adata 16 GB RAM.
  • Samsung 500 GB M.2 SSD.
  • Adata 1 TB M.2 SSD.
  • FSP Hydro 700W Power.
Sistemim yukarıda belirttiğim gibi, belirli olmamakla birlikte sistemi aktif kullanırken birden ekran donuyor. Monitörde görüntü var ama bir yere tıklayamıyor açamıyorum. Mesela LoL'e giriyorum oyunun ortasında donabiliyor ya da sistem boşta beklerken de donabiliyor. 5-10 dakika beklersen sistem düzelebiliyor bazen reset atman gerekiyor.

BIOS'u güncelledim ayarlarını yaptım,
  • Windows 11'di sorunlu dediler diye Windows 10'a temiz kurulumla geçtim.
  • BIOS pilini değiştirdim.
  • Olay görüntüleyicisindeki hataları giderdim.
  • RAM'leri tek tek slotlarda kontrol ettim.
  • İşlemci sorunu olabileceğini düşündüm ve garantiye gönderdim iki farklı ana kartta denenmiş fakat sorun görmemişler.
Denemediğim tek şey anakart kaldı. Fakat çözüm bulamadım.
Işlemcı ısısı 33-35-47 derece arasında geziyor. Ekran kartı 0dB modunda 45 derecelerde soğutmaya başlıyor. Eğer 0dB kapalı olursa 40 -45 derece arasında seyrediyor. Bu PC'deki sıkıntı ne olabilir, sistemsel mi yazılımsal mıdır? İşlemlere ek olarak M.2 SSD'ler sağlıklı çalışıyor ve RAM'ları dün akşam test ettim sorun görünmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek RAM deneyin, olmazsa başka ekran kartı ile deneyin.

Ortalama ne kadar kullanmam gerekir tek RAM? İki RAM daha almayı planlıyordum, yeni RAM'lar ile test etmeli miyim yoksa tek RAM mı? Bu arada furmak ile ekran kartını test etmiştim aralıklarla 15 dakika kadar farklı bir program ile test etmem gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerli bilgiler için teşekkür ederim, denemesini yapacağım. Bilgi paylaşımında bulunacağım.
PC ne sıklıkla donuyorsa o süre kadar.

Furmark ile tespit edilebilecek bir sorun değil gibi zira yük altında gerçekleşmiyor.

@Recep Baltaş tekrardan selam, PC'yi tek RAM ile tüm slotlarda test ettim fakat sistem kitlenmeye devam etti. Tek slot süresi boyunca takıldıktan sonra mavi ekran vererek sistem kendini resetledi. Sizce ekran kartı mı?

Son düzenleme:
Evet:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt