Seraphenthia

Yetkin
Yurtta kalıyorum ve en fazla 1 cihazdan internete girebildiğim için PC ile internete bağlanıp mobil etkin nokta ile telefona internet paylaşımı yapıyorum. Ben de sürekli aç kapa yapmak yerine böyle bir şey yapılabilir mi merak ettim. Bilgisayar başladığında otomatik mobil etkin noktanın açılması için ne yapmam lazım?

Son düzenleme:
Merhaba,

Bunu yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Başlat menüsünden Ayarlar > Ağ ve İnternet'e gidin.
  • Sol taraftaki menüden Mobil Etkin Nokta seçeneğini bulun.
  • Mobil Etkin Nokta ve USB altında, Mobil Etkin Noktanın açık olduğundan emin olun ve gerekli ayarları yapılandırın.
  • Başlangıçta Mobil Etkin Nokta seçeneğini etkinleştirerek bilgisayarınız başladığında otomatik olarak açılmasını sağlayabilirsiniz.

Saygılar :)

Merhaba,

Bunu yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Başlat menüsünden Ayarlar > Ağ ve İnternet'e gidin.
  • Sol taraftaki menüden Mobil Etkin Nokta seçeneğini bulun.
  • Mobil Etkin Nokta ve USB altında, Mobil Etkin Noktanın açık olduğundan emin olun ve gerekli ayarları yapılandırın.
  • Başlangıçta Mobil Etkin Nokta seçeneğini etkinleştirerek bilgisayarınız başladığında otomatik olarak açılmasını sağlayabilirsiniz.

Saygılar :)

ChatGPT'den mi buldunuz bu çözümü?

Yurtta kalıyorum ve en fazla 1 cihazdan internete girebildiğim için PC ile internete bağlanıp mobil etkin nokta ile telefona internet paylaşımı yapıyorum. Ben de sürekli aç kapa yapmak yerine böyle bir şey yapılabilir mi merak ettim? Bilgisayar başladığında otomatik mobil etkin noktanın açılması için ne yapmam lazım?
Windows - Ayarlar - Ağ ve İnternet - Mobil Etkin Nokta kısmına gelin ve Mobil Etkin Nokta'nın güç tasarrufunu kapatın öncelikle. Bu durum, Mobil Etkin Nokta'nın otomatik olarak kapanmasını engelleyecek.

Şimdi, Görev Zamanlayıcı ile halletmeye çalışalım.

Başlat kısmına Görev Zamanlayıcı yazın. Karşınıza çıkacak pencerenin sağ tarafında Görev Oluştur seçeneği olacak, tıklayın.

00.webp

Görev Oluştur dedikten sonra Ad kısmına Mobil Etkin Nokta ismini verin. En alttaki En Yüksek Ayrıcalıklar ile çalıştır kutucuğunu da işaretleyin. Tamam diyin.

01.webp

Bu işlemden sonra üst panelde görünen Tetikleyiciler kısmına gelin. Yeni Tetikleyici oluşturun ve açılış zamanını Sistem Başlangıcı olarak seçin. Tamam diyin.

02.webp

Şimdi, Eylemler kısmına gelin ve Yeni Eylem Oluştur diyin. Eylem Adı'nı Program Başlat olarak ayarlayın. Program/Komut Dosyası kısmına da netsh yazın. Başlangıç (İsteğe Bağlı) kısmına da wlan start hostednetwork yazın. Tamam diyin.

03.webp

Her şeye Tamam diyin ve kaydedip çıkın. Yönetici izni isterse, izni verin. Bilgisayarı yeniden başlatın.

İşe yaramaz ise Auto Starter uygulaması iş görebilir, videodaki adımları uygulayabilirsiniz:

Programı indirmeden önce tarama yaparsınız: 2 farklı link bırakayım.