PC hakkında detaylı bilgiler sağlayan araç önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ATTILA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 284
  • Etiketler Etiketler
    hakkında

ATTILA

Becerikli
Dostlar forumlara baktığımda bazı şeyler görüyorum ve bu neymiş deyip bakıyorum. Bu sayede az da olsa öğrenebiliyorum. Mesela EFI UEFI gibi şeyleri ve dahasını bu forum sayesinde öğrendim. Benim sorum şu yönde, hem bunları daha detaylı öğrenebileceğim hem de mesela PC kurulurken EFI UEFI gibi şeyleri nasıl kurabileceğimi öğreten bir şey var mı? Mesela Chip dergisi sanırsam bu yönde. (Toplu bir şey olmasına gerek yok 2-3 farklı şey de olur sorun olmaz).

Son düzenleyen: Moderatör:
Hwinfo : Isılarınızı, voltajlarınızı, frekansları, batarya sağlığı ve disk sağlığı gibi şeyleri izleyebileceğiniz bir uygulamadır.
CPU-Z : Anakart, işlemci, bellek ve benzeri bileşenlerin detaylı ismi, seri numarası frekanslarını, bios ve yazılım sürümlerini görebileceğiniz bir uygulamadır.
GPU-Z : Ekran kartları ile ilgili tüm merak ettiğiniz detayları veren bir uygulamadır.
OCCT : Profesiyonel test uygulamasıdır. Her türlü sistem bileşenini test edebileceğiniz ve izleyebileceğiniz bir uygulamadır.
Msi Afterburner : Oyun içinde sisteminizi sağ veya solda izlemenizi sağlar.

HWiNFO: Isılarınızı, voltajlarınızı, frekansları, batarya sağlığı ve disk sağlığı gibi şeyleri izleyebileceğiniz bir uygulamadır.
CPU-Z: Anakart, işlemci, bellek ve benzeri bileşenlerin detaylı ismi, seri numarası frekanslarını, BIOS ve yazılım sürümlerini görebileceğiniz bir uygulamadır.
GPU-Z: Ekran kartları ile ilgili tüm merak ettiğiniz detayları veren bir uygulamadır.
OCCT: Profesiyonel test uygulamasıdır. Her türlü sistem bileşenini test edebileceğiniz ve izleyebileceğiniz bir uygulamadır.
MSI Afterburner: Oyun içinde sisteminizi sağ veya solda izlemenizi sağlar.

Hayır hocam bu şekilde değil yanlış anlamışsınız sanırsam. Ben bu konuda genel olarak bilgiler öğrenmek istiyorum. Mesela bir şey okuyayım veya izleyeyim fark etmez daha sonrasında izlediğim şey sayesinde güç kaynakları hakkındaki bilgim artsın.

HWiNFO: Isılarınızı, voltajlarınızı, frekansları, batarya sağlığı ve disk sağlığı gibi şeyleri izleyebileceğiniz bir uygulamadır.
CPU-Z: Anakart, işlemci, bellek ve benzeri bileşenlerin detaylı ismi, seri numarası frekanslarını, BIOS ve yazılım sürümlerini görebileceğiniz bir uygulamadır.
GPU-Z: Ekran kartları ile ilgili tüm merak ettiğiniz detayları veren bir uygulamadır.
OCCT: Profesiyonel test uygulamasıdır. Her türlü sistem bileşenini test edebileceğiniz ve izleyebileceğiniz bir uygulamadır.
MSI Afterburner: Oyun içinde sisteminizi sağ veya solda izlemenizi sağlar.

Mesela bir de farklı bir şey olsun onu izlemem veya okumam sayesinde güç kaynaklarının şu sorunu nasıl çözülür onu öğrenebileyim. Ki bu bu tarz sistem özellikleri hakkında da olabilir bahsettiğim EFI gibi yazılım teknolojileri de olabilir.

Son düzenleme:
Hayır hocam bu şekilde değil yanlış anlamışsınız sanırsam. Ben bu konuda genel olarak bilgiler öğrenmek istiyorum. Mesela bir şey okuyayım veya izleyeyim fark etmez daha sonrasında izlediğim şey sayesinde güç kaynakları hakkındaki bilgim artsın.

Mesela bir de farklı bir şey olsun onu izlemem veya okumam sayesinde güç kaynaklarının şu sorunu nasıl çözülür onu öğrenebileyim. Ki bu bu tarz sistem özellikleri hakkında da olabilir bahsettiğim EFI gibi yazılım teknolojileri de olabilir.
Ben yine anlamadım lakin linustechtips'e bakabilirsin adamlar baya güzel anlatıyorlar tabii ingilizceniz yeterliyse. Ya da kendiniz kurcalayacaksınız, alırsınız bir kaç pc parçası videolarını izleyerek tamir falan edersiniz.

Ben yine anlamadım lakin linustechtips'e bakabilirsin adamlar bayağı güzel anlatıyorlar tabii ingilizceniz yeterliyse. Ya da kendiniz kurcalayacaksınız, alırsınız birkaç PC parçası videolarını izleyerek tamir falan edersiniz.

Aslında anlamışsınız hocam chip dergisini biliyor musunuz eğer biliyorsanız onun gibi daha bir dergi veya kitap veya videolar bulmak istiyorum.

Geri
Yukarı Alt