Ben sistemimi DDR5 geçirmek için bir sürü alışveriş yaptım. Kasa, 4 adet ekstra fan, kule tipi soğutucu, yeni anakart, yeni RAM, eski kasamdan da ekran kartı, PSU falan çıkacak yeni kasaya eklenecek ve kullanılmayan anakart işlemci RAM'ler sökülecek kasa boşaltılacak. Bilgisayarcı ne kadar ücret talep ederse makuldür kazıklanmamak adına soruyorum teşekkür ederim.
Kendime bu konularda güvenmiyorum ekipmanlarımı hiç ederim eminim o yüzden böyle bir şey tercih ediyorum keşke yorum yapan arkadaşlar gibi bende el becerimle bir şeyler yapabiliyor olsam ama maalesef.
Dostum YouTube'da o kadar rehber video var ki. Durdurup durdurup adım adım bile yapsan çok iyi toplarsın o sistemi. Korkmana gerek yok. " korkanın çocuğu olmaz" kafasıyla hareket et. Bir şeyi yapa yapa tecrübe edersin. Oturduğun yerde tecrübe sana gelmez.
Kendime bu konularda güvenmiyorum ekipmanlarımı hiç ederim eminim o yüzden böyle bir şey tercih ediyorum keşke yorum yapan arkadaşlar gibi bende el becerimle bir şeyler yapabiliyor olsam ama maalesef.
El becerisi diye bir şey yok. Bir şeyi tutup sağa doğru çevirmek beceri isteyen bir şey değil. Kasa toplamada beceri vakit ile kıyaslanır sallıyorum becerisi olan ve tecrübeli birisinin 5 dakikada yaptığı şeyi siz 30 dakikada yaparsınız ama yaparsınız. Günde 1500-2000₺ kazanan birisi değilseniz ise bu parayı başkasına vermenizin hiçbir ekonomik olarak mantıklı yanı yok. Bilgisayar parçalarını öyle vidayı fazla sıkarak ya da takarken bozma ihtimaliniz yok denecek kadar azdır. Gözünüzde büyütüyorsunuz. Ayrıca adamın düzgün bir iş çıkardığını nereden bilecekseniz ?
O kadar da korkulacak bir şey yok. Yapboz parçası gibi her şeyi birbirine bağlıyorsun. 2-3 vida sıkıp, 2-3 şeyi yerleştirmek el becerisi istemiyor. Tanımadığınız bir kişiye bilgisayarı emanet etmek demek bilgisayarına verebileceği bütün zararları kabul etmektir. İlla da ben yapmam diyorsanız, maksimum 200 TL'ye yapılacak işi bilgisayarcılar size 2000 TL'ye yapacaktır.
O kadar da korkulacak bir şey yok. Yapboz parçası gibi her şeyi birbirine bağlıyorsun. 2-3 vida sıkıp, 2-3 şeyi yerleştirmek el becerisi istemiyor. Tanımadığınız bir kişiye bilgisayarı emanet etmek demek bilgisayarına verebileceği bütün zararları kabul etmektir. İlla da ben yapmam diyorsanız, maksimum 200 TL'ye yapılacak işi bilgisayarcılar size 2000 TL'ye yapacaktır.
Format atmanın hiçbir zorluğu yok. İnternetten Windows ISO dosyasını indiriyorsunuz ve kurduktan sonra Anakart modelini falan internette aratıp direkt driverları kurabiliyorsunuz. Yine de ben yapamam diyen biri için 400 TL çok kötü değil.
Format atmanın hiçbir zorluğu yok. İnternetten Windows ISO dosyasını indiriyorsunuz ve kurduktan sonra anakart modelini falan girip direkt driverları kurabiliyorsunuz. Yine de ben yapamam diyen biri için 400 TL çok kötü değil.
Adamın yanında durup adamı izlemektense YouTube'dan videolara bakıp öğrenmek çok daha kolay yine de siz bilirsiniz. İlk bilgisayar kurduğumda tamamen YouTube'dan bakarak kurmuştum ve bir-iki saatimi almıştı.
Dostum YouTube'da o kadar rehber video var ki. Durdurup durdurup adım adım bile yapsan çok iyi toplarsın o sistemi. Korkmana gerek yok. " korkanın çocuğu olmaz" kafasıyla hareket et. Bir şeyi yapa yapa tecrübe edersin. Oturduğun yerde tecrübe sana gelmez.
İlk bilgisayarımı bu şekilde topladım, hiçbir sorun olmadı. Oldukça da basitmiş dedim hatta o gün bugündür arkadaşlarıma söylüyorum bilgisayar toplarsanız haber verin kasayı ben kurayım diye, o kadar hoşuma gidiyor.
İlk bilgisayarımı bu şekilde topladım, hiçbir sorun olmadı. Oldukça da basitmiş dedim hatta o gün bugündür arkadaşlarıma söylüyorum bilgisayar toplarsanız haber verin kasayı ben kurayım diye, o kadar hoşuma gidiyor.
Vallahi adamını bulursan bir dürüm ve iki sohbete bile kasa toplatabilirsin. Bizim kuzenlerin PC işlerini falan artık ben hallediyorum mesela. Çok el yatkınlığı inan gerekmiyor, 2 saatten az sürede videolara falan bakarak kendi sistemimi toplamıştım. Sonra macun yenileme, toz alma vs derken sök tak yapa yapa iyice el yatkınlığı kazandım.