Drwenski

Uzman
Herkese hayırlı günler. Arada sırada bilgisayarımı televizyonuma bağlayıp gamepadle Single oyun oynuyorum. Televizyonum 4K 120Hz OLED olduğu için güzel oluyor. Fakat bunu yaparken sürekli kasayı televizyonun yanına taşımak zorunda kalıyorum. Bunun için internetten araştırdığımda uzun HDMI kablolar olduğunu gördüm (hepsiburada.com). Bu tarz bir kablo alıp kasayı hiç yerinden oynatmadan HDMI kablosunu televizyona taksam aynı verimi alabilir miyim? Kablo uzun olduğu için bir problem olur mu?

Gamepad (Fantech EOS Pro) hem dongle hem Bluetooth'la çalışıyor. İkisinin de mesafesinin yetmeyeceğini düşünüyorum, nasıl bir çözüm bulabilirim? Kasayla televizyonun arasındaki mesafe 7 metre. USB kablo uzatıcı tarzı bir ürün var mı? Şimdiden çözümleriniz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, kablo uzunluğu bir fark yaratmıyor.

USB'ler için şu şekilde bir çözüm düşünebiliriz; bir USB çoklayıcı alırsınız. O çoklayıcıya uygun uzun bir kablo alırsınız çünkü bu çoklayıcıların kablosu birbirinden farklı oluyor hem de kablo kısa oluyor. USB çoklayıcılarda uzun kablolu olanına rastlamadım ben hiç. Sorun çözülür.

Hayır, kablo uzunluğu bir fark yaratmıyor.

USB'ler için şu şekilde bir çözüm düşünebiliriz; bir USB çoklayıcı alırsınız. O çoklayıcıya uygun uzun bir kablo alırsınız çünkü bu çoklayıcıların kablosu birbirinden farklı oluyor hem de kablo kısa oluyor. USB çoklayıcılarda uzun kablolu olanına rastlamadım ben hiç. Sorun çözülür.

İlk öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam. Yan tarafımda esnaf arkadaşlarım var elektronik malzeme satan onlara da bir akıl danıştım, görselini ilettiğim bu malzemeyi verdiler bana. Ben de Dongle'ı buna bağlamayı düşündüm ama işe yarar mı acaba? Bir tarafı erkek bir tarafı dişi.

image.webp

İlk öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam. Yan tarafımda esnaf arkadaşlarım var elektronik malzeme satan onlara da bir akıl danıştım görselini ilettiğim bu malzemeyi verdiler bana bende Dongle'ı buna bağlamayı düşündüm ama işe yarar mı acaba? Bir tarafı erkek bir tarafı dişi.

Evet bir tarafını kasaya diğerine de Dongle'ı takıp uzatabilirsiniz. Ben 2 dongle takacaksınız sandım, tek dongle için bu daha iyi ve yeterli bir çözüm.

Evet bir tarafını kasaya diğerine de Dongle'ı takıp uzatabilirsiniz. Ben 2 dongle takacaksınız sandım, tek dongle için bu daha iyi ve yeterli bir çözüm.
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Bir de bana HDMI kablo önerebilir misiniz? Linkte attığım nasıldır? Daha uygunu var mı 4K 120Hz destekleyen?

İlk öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam. Yan tarafımda esnaf arkadaşlarım var elektronik malzeme satan onlara da bir akıl danıştım, görselini ilettiğim bu malzemeyi verdiler bana. Ben de Dongle'ı buna bağlamayı düşündüm ama işe yarar mı acaba? Bir tarafı erkek bir tarafı dişi.

Eki Görüntüle 221902
Ben bu yöntemi daha önce denedim ama gamepadı uzatma kablosuyla uzatınca oyunda çok ciddi gecikme olmuştu oyun oynanmadı.(Replika XBOX kolu.)

Ben bu yöntemi daha önce denedim ama gamepad da ciddi gecikme olmuştu oyun oynanmadı.(ReplikaXBOX kolu.)
Ayrıca usb çoklayıcı da normal pc de çalışıyordu ama usb uzatma kablosunun ucuna takınca hiç çalışmamıştı.

Ben bu yöntemi daha önce denedim ama gamepadı uzatma kablosuyla uzatınca oyunda çok ciddi gecikme olmuştu oyun oynanmadı.(Replika XBOX kolu.)

Ayrıca usb çoklayıcı da normal pc de çalışıyordu ama usb uzatma kablosunun ucuna takınca hiç çalışmamıştı.
Bakalım hocam deneyeceğim eğer olmazsa iade ederim. 6-7 Metreden Bluetooth çeker mi acaba?