gorko

Çalışkan
PC'ye format attım ve Realtek ses sürücüsünü falan yükledim. Monitörün kendi hoparlöründen ses normal şekilde çıkmasına rağmen kulaklığı seçtiğimde bazen ses geliyor fakat bir işlem yapınca, mesela Steam'i açınca video duruyor ve yükleniyorda kalıyor; bir süre sonra "Cihazınızı yeniden başlatmayı deneyin" hatası alıyorum. (Yeniden başlatmayı çok kez denedim, ses sürücüsünü kaldırıp 2-3 defa kurdum ve ayrıca ses sürücüsünün ASUS setup'ını da kurdum fakat düzelmedi.)

Dostum, senin sorunun muhtemelen Windows ses motorunun kilitlenmesinden kaynaklanıyor. Steam veya tarayıcı gibi uygulamalar ses sürücüsünü rezerve etmeye çalıştığında çakışma çıkıyor ve video, ses çıkışı alamadığı için yükleniyor da kalıyor. Format sonrası sürücüyü 40 kere de kursan, bu genelde ayar çakışmasıdır.

Şunu yap Ses Denetim Masası'ndan kulaklığın özelliklerine gir, Gelişmiş sekmesindeki Uygulamaların bu cihazın özel kontrolünü almasına izin ver tikini kaldır. Ayrıca örnekleme hızını (Hz değerini) 24-bit 48000 Hz veya altına sabitle. ASUS'un yanında kurduğu Sonic Studio gibi yan yazılımlar varsa onları da Görev Yöneticisi'nden kapatıp dene. Büyük ihtimalle bu özel kullanım modu çakışması çözülünce sistem kendine gelecektir. Yine de düzelmezse anakartın Chipset sürücüsünü de kontrol etmeni öneririm, sadece ses sürücüsü yetmeyebiliyor.