PCI Aygıtı ve ağ denetleyicisi ünlem işareti var. Chipset sürücülerini kurdum, Ethernet driveri de kurdum gene de düzelmedi. Format attım tekrar kurdum hâlâ aynı. Sistemimi yeni topladım. Ne sebeple olabilir yardımcı olur musunuz?
Chipset sürücüsünü kurdum demişsin ama kurulumda AMD gpıo driver yüklenmemiş. MSI sitesindeki eski olabilir. Doğrudan AMD'nin kendi sitesinden B850 chipset sürücüsünü indir ve kurulum ekranında gpıo driver seçeneğinin işaretli olduğundan emin ol.
Chipset sürücüsünü kurdum demişsin ama kurulumda AMD gpıo driver yüklenmemiş. MSI sitesindeki eski olabilir. Doğrudan AMD'nin kendi sitesinden B850 chipset sürücüsünü indir ve kurulum ekranında gpıo driver seçeneğinin işaretli olduğundan emin ol.
AMD'nin sitesinden yükledim son sürüm chipseti. Tüm seçenekler işaretliydi. Hatta chipset silip tekrar yükledim ama değişen bir şey olmadı maalesef. Çözemiyorum sorunu.
AMD'nin sitesinden yükledim son sürüm chipseti. Tüm seçenekler işaretliydi. Hatta chipset silip tekrar yükledim ama değişen bir şey olmadı maalesef. Çözemiyorum sorunu.
Yükleyici dosyaları sisteme kopyalasa bile Windows bazen bu dosyaları donanım kimliğiyle otomatik olarak eşleştiremez. Chipset paketini kurmana rağmen ünlem gitmiyorsa sürücüyü manuel olarak tanıtman gerekiyor. Aygıt Yöneticisi'nde o ünlemli PCI aygıtı'na sağ tıkla ve sürücüyü güncelleştir dedikten sonra bilgisayarımdaki sürücülere göz at seçeneğini seç. Göz at kısmından C:\amd klasörünü veya sürücüyü ayıkladığın yolu gösterip alt klasörlerle birlikte arat. Windows o klasördeki dosyayı manuel olarak çekince ünlem kalkacaktır.
Ağ denetleyicisi kısmındaki ünlem ise chipset sürücüsüyle ilgili değildir, bu direk Wi-Fi kartına aittir. Kurduğun Ethernet sürücüsü kablolu bağlantı içindir bu yüzden MSI sitesinden lan değil, mutlaka WLAN veya Wireless yazan sürücüyü indirip kurman lazım. B850 Tomahawk modelinde genellikle AMD RZ616 veya Intel Wi-Fi 7 bulunur, doğru markayı indirdiğinden emin olmalısın.
Eğer bu işlemlerden sonra da düzelme olmazsa Windows Update kısmındaki gelişmiş seçenekler altında yer alan isteğe bağlı güncellemeler sekmesini kontrol et. Yeni nesil anakartların bazı veri yolu sürücüleri oraya düşebiliyor. Hala devam ederse ağ denetleyicisi'nin donanım kimliğini paylaşırsan doğrudan sürücü linkini bulabiliriz.