Pentium Dual E2140 bilgisayara Linux dağıtımı önerisi

Makaleler
62
Yer
Amerika Birleşik Devletleri
Merhabalar. Evimde kullanmadığım bir masaüstü bilgisayar var. Bu bilgisayarı televizyona bağlayarak çok kez Windows kurmayı denedim fakat işe yaramadı. Bugün laptopuma SATA to USB dönüştürücü ile bağladığım HDD'ye laptoptan Linux kurup kurduktan sonra diğer bilgisayara takıp televizyondan görüntü almak geldi aklıma. Linux tercih etme sebebim, Windows'un USB ile bilgisayara bağlanan HDD/SSD'lere kurulmaması. Fakat Linux dağıtımlarının USB ile bilgisayara bağlanan HDD/SSD'lere kurulabileceğini düşünüyorum.

Sistem özellikleri;
Intel Pentium Dual E2140 işlemci
Samsung 1 GB 667 MHz DDR2 RAM
ECS G31T-M7 anakart
Powercolor AX3450 ekran kartı
Samsung 120 GB SATA 3.5 HDD
Monitör yok

Takılacak HDD TOSHIBA marka 2.5 inç. Sistem özellikleri de bu. Bu sistemde düzgün çalışacak bir Linux dağıtımı var mı? Veya elimdeki USB ile bağladığım 2.5 inç HDD'ye Windows yüklemenin bir yolu var mı? Normal kurulum ile Windows yüklenmiyor, hata veriyor. Eğer 2.5 inç HDD'ye Windows yükleyebilirsem Windows 10 LTSB 2016 yüklemeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

Linux Mint Xfce.

antiX önerebilirim boşta 60 MB RAM harcıyordu bende ama oyun olmadığı için sıktı bende Windows XP'ye geri geçtim.

Windows 10 2016 bu sistem için çok gelir. Onun yerine Windows 7 2008 kurabilirsiniz hala desteği var.

Windows 10 2016 bu sistem için çok gelir. Onun yerine Windows 7 2008 kurabilirsiniz hala desteği var.
Hocam kasayı açıp direk kurmayacağım. Laptoptan USB ile bağladığım HDD'ye kurup HDD'yi kasaya takacağım. Laptopta da en son Windows 7 denediğimde kurulmuyordu. Starting Windows ekranında kalıyordu, logo gelmiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…