Selamlar, internette benim gördüğüm kadarıyla çok farklı çözüm yöntemleri var ama aslında çözümü çok basit. Öncelikle bu sorunu yaşadığınız anda masaüstüne dönüp görev yöneticisini açıyoruz ("CTRL+SHIFT+ESC" ile kısaca açabilirsiniz)
İşlemler sekmesinden Persona 5 Royal'in yanındaki ok tuşuna tıklayıp alttaki Persona 5 Royal'e sağ tıklayıp "Ayrıntılara git" deyip bizi P5R.exe'ye götürüyor.
Sonrasında benzeşmeyi ayarlara diyoruz.
Tüm işlemcilerden tiki kaldırıp sadece ilk iki işlemciğe tik verip oyuna dönüyoruz ve 5 saniye hareket edip oynayıp geri masaüstüne dönelim, şimdi tüm işlemcilere izin veriyoruz ve sorunumuz çözülüyor oyunda kaymak gibi akıyor.
Çözümü daha kısa tutabilirdim ama ilk çözümüm ve görsellerle biraz daha detaylı göstermek istedim. Umarım sorununuz çözülür ve bu arada bu sorun toplam işlemci parçacağı sayısı 8'in altındaysa yani minimum sistem gereksinime yetişmiyorsa yaşanıyormuş ama böyle bir basit çözümü olması da hem komik hem de sinir bozucu çünkü her seferinde oyun çıktığında tekrar yapmanız gerekiyor.
Oyun eski bir motor kullandigindan dolayi muhtemelen main thread bugu yasiyor. CPU 0'in tikini kaldirip, oyuna geri donup, sonra tekrar CPU 0'i tiklemek ve oyuna donmek de muhtemelen sorunu cozecektir. Guzel oneri.