PES (eFootball) serisinin FIFA (EA FC) serisine göre daha başarısız olmasının sebepleri neydi?

Glade

Üstün
Makaleler
3
Bence en başta lisans, PES 2017'ten beri Real Madrid Madrid Chamartin B veya MD White adıyla gösteriliyor. Chelsea ise London FC veya London Blue olarak gösteriliyor, bu açıkça en büyük eksik. İkincisi ise oyunun aşırı kısıtlı olması, FIFA 2010'da olan çalımlar. Vs bazı tuş kombinasyonlarıyla yapılırken PES 2013'te 2017'de çalımları yapması çok zor ve/veya şansa Bala yapıyor çalım hareketlerini, ayak dışı atmak FIFA'da çok daha kolay, açıyı ayarlayıp L2+R2+Kare Xbox'ta ise X yapıyorsun ve trivela vuruşu yapıyorsun.

Ayrıca Konami EA'e göre PES'e çok daha az bütçe ayırıyor, Konami lisans anlaşmaları ve partnerlikler için PES'e 30-40 milyon dolar civarı harcarken, EA FIFA serisi içinse 100-150 milyon dolar civarı harcama yapmış. Fakat yine de Konami 2015'te diğer oyunlarına göre PES'e daha fazla zaman ayıracağını ve PES'ten başka AAA oyun geliştirmeyi durdurduğunu açıklamıştı. Yine de hala daha FIFA PES'ten kat kat daha üstün.

Bana göre bunlar, size göre başka neler var peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lisans başta gelir, daha sonra kötü dizayn edilmiş arayüz, arcade oynanışın eninde sonunda geliştirilemeyeceği, FIFA bu konuda hep daha gerçekçiydi.

Şimdi rekabet de bitince FIFA da berbat bir hale geldi orası ayrı.

Bir de ne kadar nefret ediyor olsam da adamların kapıştığı firma EA, oyun dünyasının en büyük firmalarından birisi, birçok markaya ve absürt bir gelire sahip bir firma.

Bir taraftan Konami ise Silent Hill, MGS ve pes serisi dışında öyle müthiş tanınan bir serisi yok, bütçeleri de daha kısıtlı EA'e göre. Bunun üzerine bir de oyunun satış başarıları da düşünce olan oldu.

Ultimate team kadar rezil bir şey yok bunun dışında çok geride. Grafikleri çok kötü. Lisans zaten yok birkaç takım dışında. Şu anın parasıyla 350'den fazla verilmez.

Kesinlikle lig fazlalığı, takımların gerçek adlarının oluşu ve oyunun daha detaylı olması FIFA'yı hep bir adım önde tuttu. Ki bence top fiziği ve oyuncu hareketleri olarak PES daha gerçekçi geliyor. Yüzler desen zaten FIFA dalga konusu oluyordu. Ama PES bir süre sonra monotonlaşıyordu. FIFA'ya göre oynanışta animasyon eksikliği vardı. Maçta geçiş ekranı olmadan taç, aut vs. çok geç geldi. FIFA'daki menejerlik daha detaylı. Taktikler fazla, takımı yönetmek daha gerçekçi. Takımların misyonları, para durumları vs. daha gerçekçi. Yani oynanıştaki bu içerik fazlalığı insanları içine daha çok çekiyor PES'e göre. PES çok düz. Gir, ilk 11'i form durumuna göre takım kimyasını çok düşürmeyecek şekilde hazırla, maça gir. Bu kadar.

@Lee Yubin uzun süredir pes oynamıyorum Online kısmı güzel mi? Ben sıkıldım maç atasım gelmiyor Ultimate teamde karşıma benden çok daha iyi kadrolar geliyor. Oyuna para vermiş olunca daha da sıkıyor.

Oyuna önem verdiler mi? 2000'lerde kat kat gelir sağladılar ama bir kere olsun lisans koymadılar oyuna. EE alıcıyı umursamazsan böyle olur. PES 2010'lu yıllarda toplam olarak FIFA 18 kadar satamadı.

Başta lisans var. Real Madrid gibi bir kulübün lisansının olmaması çok saçma. Öte yandan paragözlük var. Oyunun oynanışı da gerçekçi sayılmaz.

Pes'in daha gerçekçi gelmesi durumuna katılmıyorum, zaten iki oyunun rekabeti şöyleydi, pes daha iyi grafiklere daha iyi surat hatlarına sahipken FIFA daha kötüydü bu anlamda, ancak FIFA'nın oynanışı daha gerçekçiydi FIFA da bu konuda öndeydi.

@Lee Yubin uzun süredir pes oynamıyorum Online kısmı güzel mi? Ben sıkıldım maç atasım gelmiyor Ultimate teamde karşıma benden çok daha iyi kadrolar geliyor. Oyuna para vermiş olunca daha da sıkıyor.
Ben 22 ve 23 güncellemesini denedim ama asla beğenemedim, 24'e hiç şans vermedim. 21 oynuyorum hala ara sıra.

Gerçekçilik kısmına pek katılmıyorum. Sadece eğlenceliydi. Topu önüne aldın mı arkadan yetişen olmuyor. Absürt goller oluyor. Bu da oynayanları eğlendiriyor. PES'te oyun biraz daha monotondu ama gerçekte de futbol monoton zaten.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…