Petrol Ofisi'ndeki Ad Blue güvenilir mi?

i5 7500F 109

Üstün
Merhaba,

Aracıma düzenli olarak AdBlue alıyorum. Normalde Opet'ten bidon olarak alıyordum ama bugün Petrol Ofisi'nde doğrudan pompa satışı olduğunu gördüm ve iki şekilde ciddi fiyat farkı var.

Opet 10 Lt (Bidon): 1.100 TL
Petrol Ofisi Lt (Pompadan): 42 TL

Arada ciddi fark var ve açıkçası şüphelenmedim değil. İnternette baktım, iki marka için de Şikayetvar sitesinde "aracım bozuldu" konuları var, o yüzden orası bir kaynak olmadı bana.

Sizce Petrol Ofisi'ndeki pompadan AdBlue almak mantıklı mı?

Pompa ile AdBlue alma, basınç yapabiliyor sisteme. Arıza yaşarsan ilk soracakları şey pompa mı yoksa bidon ile mi dolduruyorsun sorusu olacaktır. Opet AdBlue kalitelidir, fiyat farkına değer. Altı yıldır bidon ile dolduruyorum aktif şekilde. Bir de AdBlue uyarısını vermesini bekleme sistemin, ara ara takviye yap depoya.

AdBlue eşittir her an patlamaya hazır bomba da diyebiliriz tabii.

Son düzenleme:
@Eagles, Ben de tam aksine senelerdir çeşitli dizel araçlara pompa ile aldım hiç sorun yaşamadım...

Ben az önce boş Opet bidonuma doldurttum pompadan.

AdBlue'nun ne işe yaradığını bir türlü anlamış değilim; bana faydası olmayan şeye zorunlu olarak para veriyorum sadece.

Pompadan bidona bastırıyorlar mı bilmiyorum tabi ama eğer mümkünse bidona bastırıp bastırıp gerektikçe kendin doldurmak daha uyguna gelmez mi o zaman?

En ucuz nereye denk geldiysem onu aldım hep. TP, Total, Petrol Ofisi vb.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…