deniz745

Uzman
Bu Blender'ı satın almıştım, cam olmasından dolayı falan tercih etmiştim ve bugün elime ulaştı.
3 farklı sorun anlatacağım.

1- Üst kapak sorunu

Blender'ın üstünde kolayca çıkartılıp takılabilen ana kapak harici 1 kapak daha var, o ana kapağa takılan. Bir ittirme aparatı var, istediğimizde o aparatı da kullanabilelim diye tak-çıkartmalı yapmışlar.
Bu Blender'ı kullanım kılavuzunda yazdığı gibi 750 ML su ve 2-3 damla Pril ile temizliyorum. Yani suyun içine Pril'i damlatıp motoru çalıştırıyorum.
Lakin çalıştırırken su tepeye sıçradığında o küçük kapaktan dışarı su ve köpük sıçrıyor bazen, ve kontrol ettiğimde sağlam dümdüz durması gereken kapağın sağa kolayca oynadığını görüyorum. Yani boşluk var ve doğal olarak da su tepeye ulaştığında oradan sıçrıyor.

2- Motorun sürahiyi döndürmesi

Motoru çalıştırabilmek için Blender'ı sola hafifçe oturtmalısınız, lakin oturttuğumda Blender'ı çalıştırınca kendini bir tık sağa alıyor. Yerinden fırlamıyor veya çıkmıyor, lakin oturtma yönüne doğru kayması beni tedirgin etti. Bilmiyorum, belki bir kilit mekanizması vardır diyeceğim ama ilk halinin yarısına kayıyor. Şöyle anlatayım, Blender'ı önce dişlilere geçiriyorsunuz ve sola çeviriyorsunuz. Motoru açtığınızda Blender kendiliğinden sağa kayıyor, kapattığınızda geri sola kayıyor.

3- En önemli ve kafa karıştırıcı sorun, su sızdırıcı plastik sorunu

Dün akşam Blender'ı bir denemiştim, sürahiyle bıçak haznesini ayırdığımda sürahide kırmızı bir şey duruyordu, ben de parçasıdır falan deyip ellemedim. Sonra Blender'ı duruluyordum temizlik için, o kırmızı şey bir anda sarktı. Yani %80'i falan aşağıya doğru sarktı. Ben de geçirmeli bir şey sanıp baktım ama herhangi bir geçirmeli parça bulunmuyordu sürahide. Yani sürahinin altında beyaz plastiğimsi bir şey var ve bu oraya yapışmıştı. Ben de kalan %20'sini kontrol ettim, çok kolay şekilde geldi ve bayağı yapıştırmışlar sürahiye. En çok su temasında bulunan ve ana parçalarından biri olan bu parçayı nasıl yapıştırmış olabilirler, aklım almadı. Ben de hemen Amazona yazdım, iade talebi oluşturdum, lakin sonra biraz daha kurcaladım ve bu kırmızı parçanın bıçağın olduğu bölüme oturduğunu fark ettim. Üstten bastırınca kolayca oturdu ama ilk başta neden sürahiye yapışıktı mesela? Veya bu kadar kolay şekilde çıkıyorsa ileride sorun çıkartmaz mı? Bu parça küçülürse ne yapacağım falan gibi soru işaretlerim var kafamda. Mesela bu Blender'ı makineye attığım zaman sıcakla parça büyür veya eriyip küçülüp bıçak yerine olmazsa ne yapacağım? Bilmiyorum. Bunu da pek iade etmek istediğimden emin değilim çünkü hem bu tarz bir Blender bulmakta zorlanacağımı düşünüyorum. Hem de internette bazı kişiler bu parçanın zaten bu şekilde üretildiğini, tak-çıkar mantığında olduğunu yazmış. Ama o yapışma olayı hala kafamı kurcalıyor, sizce ne yapmalıyım?

Merhaba, bu Blender'i almayı düşünen kim varsa sakın almasın.
Nedenleri:
Dün hani size "Blender sağa kayıyor bu bir sorun mu bilemedim" demiştim ya? He. O bir sorunmuş. Bugün kendime detoks suyu yaparken Blender'i kullanım kılavuzuna göre doğru şekilde kullanırken bir anda bıçak çıktı mı bir şey oldu, sıvı motora akmaya başladı. Ben de o sırada bıçağımı temizlemekle uğraşıyordum arkamı bir döndüm sıvı akışı var ama Blender hala çalışıyor yani normalde kilitlemeden çalışmıyor bassan bile. Allah'tan motora ulaşmadı da yani ölebilirdim de sıvı motora kaçsa kısa devre beni bir çarpsa 1200W direkt ölürdüm. Erken müdahale ettim ama daha ilk gün sayılır 2. gün böyle bir sorun arkadaşlar sakın ola almayın gerekirse 3D yazıcıdan basılmış Blender kullanın ama bunu kullanmayın.

Bir arkadaş yazmış demiştim altında delikler var diye, o arkadaş da haklıymış. Kendisine hak verdim.

Ha şunları da ekleyeyim tamamen kullanım kılavuzuna uygun şekilde kullandım ve 1. ayardaydı. Yani yüksek watt yüzünden çıktı vesaire yok, Power yani Turbo modunda değildi 2. modda değildi 3. modda değildi 1. moddaydı.

Son düzenleme:
Amazon'dan aldığın için şanslısın. Zaten alacağın zaman da mesaj yazmışım iade edersin diye. Yok ya philips kadar dandik firma yok. Paranla rezil olmalık firma. Başka firmalara bakarsın.