Çözüldü Photoshop'da remove background nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MerdoJR

Becerikli
Merhaba,

Instagram'da gezerken bir tasarım videosuna denk geldim. Tasarımı yapan kişi çok kolay bir şekilde arka planı siliyor, hiç bozmadan ve ek olarak silerken oluşturmuş olduğu Rectangle'ın içine yerleştiriyor, bu nasıl olabiliyor bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Bu maskeleme işlemi değil gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostum onu videodan önce hazırlayıp öyle getiriyor ekrana. Öyle bir silme işlemi mevcut değil. Yani ilk önce katmanı çoğaltıyor. Sonra birinin arka planını siliyor. Videoyu çekerken ikisini birlikte getiriyor ekrana. Arka planı olan katmanı seçip tüm katmanı normal silme aletiyle siliyor. Üstteki arkaplansız katman kaldığı için sadece arka plan silinmiş gibi gözüküyor.
Dostum onu videodan önce hazırlayıp öyle getiriyor ekrana. Öyle bir silme işlemi mevcut değil. Yani ilk önce katmanı çoğaltıyor. Sonra birinin arka planını siliyor. Videoyu çekerken ikisini birlikte getiriyor ekrana. Arka planı olan katmanı seçip tüm katmanı normal silme aletiyle siliyor. Üstteki arkaplansız katman kaldığı için sadece arka plan silinmiş gibi gözüküyor.

Çözüm
Öyle bir silme işlemi yok maalesef üzerine dekupesiz halini, altına dekupeli halini koyup üsttekini silmiş sadece. Fakat fotoğrafın detayları belli olan, kenarlarını yapay zekanın algılayabileceği içeriklerde Adobe Photoshop'ta son 2-3 sürümdür yer alan "Remove Background" tuşunu kullanabilirsin. Tamamen yapay zeka ile çalıştığı için fotoğrafa göre sonuç veriyor unutmamak lazım. Yani bazen müthiş bir iş de yapabiliyor bazen arkaplanla karışabilecek renklerde sorun da olabiliyor. Fakat genel olarak işi kolaylaştırıyor özetle.

Anladım hocam teşekkür ederim. Bu shape içine alma olayı nasıl bir alt katmana maskeliyor değil mi?

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…