Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
Pizzada hatırı sayılır miktarda su var ama çubuk kraker kuru gıda. 100 gram karbohidrat 400 kaloridir, ne kadar kuruysa o kadar 400'e yakındır. Bir paket çubuk kraker 35 gramsa bir pizza 800 gram olup aradaki kalori farkında bu sebeple açık ara pizza önde olabilir. Makarnada da su çok olduğu için 100 gramı 400 kalori değil ama yediğin miktarı tartınca beklediğinden çok daha ağır geliyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Kraker saf karbonhidrat olduğu için öyle. Pizzada üstündeki malzeme de katılıyor kalori hesaplamasına sorun şurda. Ufak boy bir pizza yesen bile gramaj olarak yüksek gramaj alacağın için minimum 1000-1500 kalorilik oluyorsun zaten.
Kraker saf karbonhidrat olduğu için öyle. Pizzada üstündeki malzeme de katılıyor kalori hesaplamasına sorun şurada. Ufak boy bir pizza yesen bile gramaj olarak yüksek gramaj alacağın için minimum 1000-1500 kalorilik oluyorsun zaten.
Bir Fast food zincirinden aldığım orta boy margarita pizzayı tarttığımda 260 gram geldi yani bu pizzanın kalori miktarı 567 olarak çıkıyor bu sonuç doğru mudur?
Pizzada hatırı sayılır miktarda su var ama çubuk kraker kuru gıda. 100 gram karbohidrat 400 kaloridir, ne kadar kuruysa o kadar 400'e yakındır. Bir paket çubuk kraker 35 gramsa bir pizza 800 gram olup aradaki kalori farkında bu sebeple açık ara pizza önde olabilir. Makarnada da su çok olduğu için 100 gramı 400 kalori değil ama yediğin miktarı tartınca beklediğinden çok daha ağır geliyor.
Yani 100 gramında 235 kalori varsa orta boy bir margarita pizza 560-600 kalori arasına geliyor açıkçası bu değerler bana az gibi geldi.
Eğer ürünün 100 gram kalori miktarı 220 civarıysa sitesinde doğrudur. Her bir ürünün farklı kalorisi var Margarita o kalori diye başka bir ürün daha farklı kaloride olabilir.Bir Fast food zincirinden aldığım orta boy margarita pizzayı tarttığımda 260 gram geldi yani bu pizzanın kalori miktarı 567 olarak çıkıyor bu sonuç doğru mudur?
Az değil hamur işi ve pizzalar çabuk acıktıran şeyler 125 kilo spor yapmayan biriyken tek oturuşta 2 büyük boy Pizza buls pizzası gömerdim ki Pizza bulls pizzaları baya büyüktür. Gene de birkaç saate hemen acıkırdım. Aynı ölçüde başka şey yesem bazen gün boyu bile tuttuğu oluyordu.Bir Fast food zincirinden aldığım orta boy margarita pizzayı tarttığımda 260 gram geldi yani bu pizzanın kalori miktarı 567 olarak çıkıyor bu sonuç doğru mudur?
Yani 100 gramında 235 kalori varsa orta boy bir margarita pizza 560-600 kalori arasına geliyor açıkçası bu değerler bana az gibi geldi.
Pizzanın olayı aşırı kalorisi değil. Hem çoğu kişi en az orta boy yiyor hem de çabuk acıktırdığı için çok fazla yenebilen bir şey o yüzden aşırı kalori aldırıyor. Çünkü hemen acıkıp başka şeyler de yiyorsun. Bedava kalori olmuş oluyor.
Mesela gece 3.30'da 200 gram makarna ve 150 gram lor peyniri yedim antrenmana gideceğim için daha 10 dakika önceye kadar açlık hissetmiyordum. Şimdi 1 litre süt içtim akşama da 3-4 gibi kendim evde tavuk dürüm yapıp yicem 200 gram tavuk ile ve gene gece 3.30'a kadar durucam. Yediğim şeyler boyut olarak fazla olmamasına rağmen uzun süre tok tutan yiyecekler. Pizza saf karb ve çok hızlı sindirilen bir ürün o yüzden hızlı acıktırıyor ve ekstra şeyler yemene neden oluyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ali De Niro
Üstün
Sitelerdeki veriler %90 doğrudur. Emin olamıyorsanız ve kalori hesabınız sizin için önemliyse sitedeki kalori değerlerini diyetinizin amacına göre yukarı veya aşağı yuvarlayarak hesabı yapabilirsiniz. Ben şahsen öyle yapıyorum.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Elektronik ASUS ROG Pelta kablosuz gaming kulaklık cashback ile 4.263 TL
- RapidLemming955
-
-