Yardım ve bilgi almak amaçlı yazıyorum çünkü herhangi bir yerde bunun doğrulanabilir bir cevabını veya test edip geri dönüş yapan güncel bir cevap bulamadım.
Konu Jailbreak Sonrası Sıfırlama Hakkında Yardım (13.60 -> 14.10)
Şimdi bildiklerimi ve yapacaklarımı anlatayım neresi mantıklı, neresi değil veya ekstra yapmam gereken bir şeyler var mı paylaşırsanız çok sevinirim. Yeni yeni giriştiğim için bu işlere pek iyi araştırma yapamadım. O yüzden sizden yardım istiyorum. Kısaca geri düzeltmeyi isteme sebebim tekrar online oyunlar oynamak ve GTA 6'yı oynayıp ana hesabımda kupalarını almak.
Jailbreak kurulum sırasında yaptıklarım:
- Öncelikle konsolun ayarları içinden factory reset attım (hard reset değil) ve lokal hesap açtım. Güncelleme yapacaktı, onu kestim ayarlardan durdurup ve güncellemeyi silip. Sonra klasik dns'i girip User Guide üzerinden jailbreak attım. Zaten DNS sürecinde PSN'e bağlanılamıyordu. Sonra tekrar DNS'i 127.0.0.1'e değiştim. NanoDNS ve diğer gerekli olan uygulamaları vs. yükledim. Sonrasında oynamak istediğim oyunları indirip oynadım. Süreç boyunca bir 2-3 defa jailbreak'i yeniden yaparken PS5 Pro dondu ve elle manuel restart attım (bu PS5 düzgün başlatılamadı ekranı geliyor öyle yapınca).
Şimdi tekrar official ve online sürüme geçmeyi planlıyorum. Onu da şöyle yapma planım var.
1- Oyunları sileceğim, oyunların bıraktığı log dosyaları, fotoğraf/videolar ve ayar dosyalarını sileceğim.
2- Uygulamaları önce payload kısmından kaldırıp, sona file manager'ı bırakıp sonradan oluşan dosyaları tek tek inceleyip sileceğim. Logları ve ayar dosya bilgileri varsa onları da manuel kaldırmayı planlıyorum.
3- Web file manager'dan crash dump dosyaları ve diğer sonradan oluşturulmuş dosyaları bulabilirsem sileceğim.
4- Sonra jailbreak'i basit düzeyde silip bir yoklamak için sistemi ayarlardan factory reset atacağım, bu süreçte internet kablosunun bağlantısını keseceğim ve konsolun mac adresini vs. router'dan engelleyeceğim olur da bağlanma ihtimaline karşı.
5- Sonra tekrar bir minik kontrol sonrası(dosyalar, elle yapılmış ayarlar vs.) eğer her şey yüzeysel sıfırlandığını düşünüyorsam konsolu hard reset için kapatacağım.
6- Hard reset ekranında aynı sürümde iken 7. seçenek olan RESET PS5 seçeneğini seçeceğim. USB ile resetlemeyi sonraki adımda planlıyorum. Önce bu şekilde konsolun açılmasını bekleyeceğim ve tekrar herhangi bir trace kaldı mı kendi tarafımdan görebileceğim ona bakacağım.
7- Bu adımda 14.10 sürümünü bir USB'ye atıp hard reset için safe mode ekranına geleceğim ve bu sefer 8. seçenek olan hard reset ve USB ile yeni sürümü yüklemeyi seçeceğim.
8- Yeni sürüm yüklendikten sonra yine lokal hesap açıp ama bu sefer internete bağlayıp bir test yapmayı planlıyorum. Bedava oynanan ve ps plus istemeyen bir iki oyun var, orada denerim gibi.
9- Sonrasında asıl hesabımı bağlayıp rahat rahat GTA 6 oynamayı planlıyorum.
Bu süreçte sanırsam uzaktan beni banlamaları için gereken telemetry ve log dosyalarının hepsi siliniyor. Sadece çip üzerinde kalan log dosyaları(crash dump vs.) kalıyormuş. Onlar da lokal olarak birisi anca gelip çipi çıkarıp UART adı verilen cihaz veya yöntemle tespit edebiliyormuş.
Bu Jailbreak'in zaten kalıcı olmadığını biliyorum, PSN serverlerine de bağlanmadığını biliyorum ancak yine de kendimi garantiye almak istiyorum.
Yazdığım adımları bu şekilde uygularsam herhangi bir sorun yaşar mıyım sizce? Eksik yaptığım bir adım var mıdır? Başka yapmam gereken bir şey var mıdır? Yardımınızı ve cevaplarınızı bekliyorum.
Okuduysanız hepsini çok teşekkür ederim.
(Not: Ana hesabımda hiçbir şey oynanmadı ve süreç içinde Jailbreak'te bile kullanılmadı.)
Kaynak olarak da şunu inceledim. Official bir kaynak değil tabi ki.
PS5 Ban-Risk Report: Offline Jailbreak + Full USB Firmware Reinstall