PlayStation 5 Slim mi yoksa PC mi alınmalı?

yusufimran

Uzman
Arkadaşlar herkese merhaba.

Bu aralar yeni bir cihaz alacağım, elimde bir laptop var; GTX 1650 işimi görüyor-görmüyor arası. PlayStation 5 Slim almayı düşünüyorum, hem özel oyunlar hem de GTA 6 için. Ama yıllardır FPS takıntım var; yani kısıtlı FPS'yi nedense çok sevmiyorum. Intel Arc B580 de yakın zamanda gelen güncelleme ile düzeltildiğini söylüyorlar. Sizce ne yapmalıyım?

PC al geç. Yani parça yükselt, yanına bir gamepad alınca PlayStation oluyor zaten.

Extra: Hem sattığın parçalardan extra para elde edersin.

TR içinde PS5 alınmaz fiyatlar çok yüksek 2. el piyasası çok pahalı ve ulaşımı zor. Hani bir arkadaş grubun vardır birlikte fiziksel oyun alıp döneceksinizdir, hesap paylaşımı yapacaksınızdır o zaman mantıklı ama bunun dışında tavsiye etmem. PC alın geçin. GTA V'i hemen oynamadı diye kimse ölmediyse GTA'yı hemen oynamadınız diye de kimse ölmez merak etmeyin.

PC al geç. Yani parça yükselt, yanına bir gamepad alınca PlayStation oluyor zaten.

Extra: Hem sattığın parçalardan extra para elde edersin.
Bilmiyorum, GTA 6 PC'ye ortalama ne zaman çıkar? PlayStation oyunlarının PC'ye gelmeyeceğini artık biliyoruz ama Bannerlord vb. mod ile oynanan oyunlarda yüzlerce saatim var.

Türkiye şartlarında ps5'e zorunda kalınmadığı sürece o paralar verilmemeli. Pc almanız daha isabetli olacaktır.

Peki hocam ARC B580, 10.000 TL fiyata alınır mı? Toplamda PC, monitör falan 32.000 TL tutuyor, hesapladım.

Türkiye şartlarında ps5'e zorunda kalınmadığı sürece o paralar verilmemeli. Pc almanız daha isabetli olacaktır.
Peki ARC B580 alınır mı 10.000 TL fiyata?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem bilgisayar hem de PS5'e sahibim. Bence konsol devri yavaştan bitiyor, PS5'e doğru düzgün oyun çıkmadı; çıkanlar da çok pahalı. Zaten çoğu oyun artık PC tarafına veriliyor, PC toplamak daha mantıklı.

Bilmiyorum, GTA 6 PC'ye ortalama ne zaman çıkar? PlayStation oyunlarının PC'ye gelmeyeceğini artık biliyoruz ama Bannerlord vb. mod ile oynanan oyunlarda yüzlerce saatim var.

Bir 2 saat kestirdim hocam kusura bakmayın, GTA 6 PC'ye açık söyleyeyim konsoldan sonra en iyi ihtimalle 1 sene gelmez. Ama sizi kandıran çok büyük etkenler var:
1- PS5'in amacı.
PS5'in amacı 4K oyun oynamaktır, 4K monitörünüz var mı? Veya güzel kalite alabileceğiniz monitörünüz?
2- sağlam oyun = FPS düşmesi.
GTA 6'nın optimizasyonu belki çok iyi olabilir ama oynayacağınız diğer oyunlarda FPS droplar yaşarsınız. PlayStation dediğimiz kavram artık öldü. Psteki oyunlar artık PC'ye, hatta Mobile bile geldi.
3- toz/kir ve ses sorunu.
Bilgisayar düşünün düzenli temizliğini yapabilirsiniz, parçalar tamamen size aittir ve fanları istediğiniz kadar fırçalayıp sesi sıfırlayabilirsiniz. Diyelim ki güzel bir PS5 Slim aldınız (mantıksız, yeni fena zam yedi) ilk aylar güzelce kullanmaya başlıyorsunuz ve çok memnun kaldınız, yaklaşık 1 1-5 yıl sonra inanılmaz bir fan sesiyle karşılaşacaksınız. Fanları açamazsınız, içi açılmış sayılır. Makinenin içini açamazsınız. Ve
4- fiyatı.
Dijital Slim tek kollu PS5 32-33 bin TL. Buna bir de alacağınız oyunlar var, ayrıca ucuz olsun diye PS4 diski alamazsınız, çünkü dijital. Her oyuna en az 2-3 bin vereceksiniz. En az. Ki 32 33'e alacağınız makine ithalatçı garantili olacak, yani yukarıdakı toz sorunu için orijinal firmaya yollayamazsınız. İthalatçının ilgilenme ihtimali %10.

Daha sayamadığım birçok neden var, 32-33 bine bir kumar oynamak yerine kendinize güzel bir ekran kartı veya işlemci alın, neyiniz eksikse artık. Yanına da GameSir Cyclon'e 2 tarzı bir gamepad çakın tamamdır. PlayStation gibi mi kullanmak istiyorsunuz illa? Steam'in geniş ekran modu var.

Konsolcular çaktırmadan PC üretmeye başladı zaten. Adını "Xbox machine" koysan ne olur "Xbox Computer" koysan ne olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…