PlayStation 5 Slim'in oyun içi menüde ufak takılmalar yapması normal mi?

ornitorenk

Uzman
PS5 Slim sahibiyim ve bazen oyun içi menüde veya oyunun sinematik bölümünde (ara sahneler gibi) çok ufak da olsa anlık kısa süreli takılmalar oluyor gibi. Oynanışta bir sıkıntı yok. Dediğim gibi ufak şeyler ama bu durumun normal olup olmadığını merak ediyorum. Oyun içi menüde gezerken bu daha göze batıyor. Saliselik olaylar ama.
1080p 60Hz bir TV de oynuyorum. Oyun modu yok. HDR falan da yok galiba bilmiyorum alakası var mı?

Normal. Ben her menüyü açtığımda takılma yaşıyorum. Bir oyundada öyle bir problemim vardı. Normal yani, sıkıntı yok dostum.

Fat kasa ile 1080p 60Hz TV kullanıyorum. Durum benzer hatta aynı.
İlk açılış esnasında menü gelirken 1 saniye kadar donuyor sonra hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. Belki taktığım SSD fazla ısınıyordur diye soğutucu aldım. Bir şey değiştirmedi. Ben de eski olmasına bağladım.
Ek olarak uzun süredir temizlemedim cihazı, onu deniyeceğim. Fanı tıkırdamaya başladı.

Oyun konusuna gelirsek; F1 21, 22 ve 25, Dirt 5, GT 7, BF 5, NFS Rivals, WRC 5 ve 6, MotoGP 21 ve son olarak Crossout oyunlarından sadece F1 25 oyununda menü/hikaye takılmaları yaşıyorum. Normal oyun esnasında diğerlerinde olduğu gibi hiçbir sorun yok.

Şu an The Crew motofest menüsünde bir kısımda ufak bir takılma oluyor ama genel olarak oyunlarda menü içi geçişleri aşırı akıcı gelmiyor bana ya da beklenti çok yüksekti bilemiyorum.

Benzer bir sorunu Xbox Series X'imde yaşamıştım, cihazımın iç temizliğini yapıp "cihazı sıfırla fakat oyunları tut." seçeneğiyle sıfırladıktan sonra düzelmişti.

PS'de bu seçenek var mı bilmiyorum, eve gidince bakarım ama varsa denemende fayda var.

Cihazım daha sıfır hocam iç temizliğe ya da komple sıfırlmaya gerek yok gibi. Zaten çok ciddi bir şey değil de. UFC 5'te de ufak tefek saliselik takılma oluyor menüde logo geçişinde vs. Bence PS5 Slimlerde genel olarak bu sorun var gibi.

Aslında olmaması lazım, FAT kasalarda bu problemin benzeri vardı ama SLIM modellerde bu sorunları çözmüşlerdi. Yine de başka oyunlarda olursa hiç beklemeden servise götür.

Aslında olmaması lazım, FAT kasalarda bu problemin benzeri vardı ama Slim modellerde bu sorunları çözmüşlerdi. Yine de başka oyunlarda olursa hiç beklemeden servise götür.

Hocam olmaması lazımda milisaniyelik menü olayı için de uğraşmak istemiyorum. Ciddi rahatsızlık hissedene kadar devam ederim gibi çünkü çok göze batan bir şey değil sadece en yeni model 1-2 konsoldan birine sahipsin ama %100 akıcılık yok beni asıl sinir eden nokta bu.

İnan öyle, ben de Series X ile oynarken Warhammer oynadığımda oyunun optimizasyonundan dolayı FPS düşünce kafayı yiyordum, konsolun suçu da değil ama insan bir kere bu olaya kafayı taktımı bırakamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…