PlayStation 6 Kendi Neslinin En Güçlü Konsolu Olabilir; İşlemciyi Yine AMD Sağlayacak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 432
Makaleler
5

Sony, PlayStation 6’yı kendi neslinin en güçlü konsolu haline getirmeyi planlıyor. Şirket bu hedefe ulaşmak için gerektiği kadar zaman ayırmaktan çekinmiyor. RedGaming Tech tarafından paylaşılan yeni bir video bu hafta sadece Sony’nin yeni nesil sistemi hakkında değil, aynı zamanda PlayStation 5 Pro hakkında da bazı güncellemeler sunuyor. Sony henüz orta nesil yenileme sistemini duyurmamış olsa…

Devamını Oku: PlayStation 6 Kendi Neslinin En Güçlü Konsolu Olabilir; İşlemciyi Yine AMD Sağlayacak
Kaynak: Techolay

Geçenlerde okuduğum bir habere göre de bir sonraki jenerasyon Xbox'ın chipset üreticisi Intel olmak istiyormuş.

Acaba ara konsollar çıkacak mı, çıkarsa da bir sonraki jenerasyon konsollar ile aralarında ne kadar hesaplama gücü olacak.

Acaba ara konsollar çıkacak mı, çıkarsa da bir sonraki jenerasyon konsollar ile aralarında ne kadar hesaplama gücü olacak.
Ara konsollar çıkacak gibi. 2028'e kadar mevcut konsolların yetişmesi zor.

9. nesilde buyuk sicrayisi cogunlukla CPU'lari ve SSD'leri sayesinde gorduk. 8. nesil konsolar zaten berbat tasarlanmis ve aceleye getirilmis cihazlardi, 9. nesil bundan faydalanarak cikinca buyuk bir ''fark'' olusmus oldu. Uzun bir sure 6. nesilden 7. nesile olan sicrayis gibi bir sicrayis goremeyecegiz ve 10. nesilden once de cok yuksek ihtimal 3 firmanin da Pro varyant konsollarini gorecegiz gibi duruyor. Bu nesil konsollar da daha uzun sure hizmet edecek gibi gorunuyor 8. nesil konsollara kiyasla, zira 8. nesil konsollarin aksine iclerinde olu dogmus donanimlar yok.

Bence PS5 Pro veya PS6 çıkarmak yerine oyunlara daha çok yatırım yapsalar daha güzel olur. Şu an grafik yerine daha çok oyuna ihtiyaç var. Grafiği yine sanat tasarımıyla vs. kurtarırlar ki PS5 hala muazzam grafikli oyunları oynatabiliyor. Nintendo'yu bu konuda takdir ediyorum. Adamlar iPhone 8 gücünde cihaza harika oyunlar çıkarıyor. Belki grafikler zayıf ama tasarımlar muazzam ve oyunlar zevkli. PS4'te bir başarıydı. O güçle RDR2 oynatıyordu yani bazı şeyler yazılımcının da elinde. Ayrıca oyun kütüphanesi de çok genişti. PS5 çok iyi bir konsol olmasına rağmen oyun konusunda çok geri kaldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
8. jenerasyonda fikir kıtlığı var sanırım. Önceki nesile dönüp oyunları yeniden mevcut jenerasyona çıkarttılar, bu jenerasyon böyle geçecek gibi görünüyor.

Sony yine hamlesini yapar, en az 4-5 büyük yapım daha görürüz ama genel olarak bir kıtlık söz konusu kanımca. Ya fikir var ancak tutmayacağını düşünerek iptal ediyorlar, ya da fikir var ama bütçe yok, ve yahut da fikir gerçekten yok ki bir proje oluşsun. Yeni IP üzerinden de gitmiyorlar, önceki nesilde gördüğümüz serilerin remake/remaster'ları ya da devam oyunları geliyor.

Nintendo'yu işin içine dahil etmedim çünkü onlar zaten kendi kulvarlarında ilerliyorlar.

PS 1-2-3-4 çıkan güzel oyunlar oldukça çoktu özellikle 2-3-4 ama 5 çıkalı kaç yıl oldu 5'e çıkan güzel oyun sayısı 2 elin parmağını geçmiyor bence. Exclusive'i bile geçtim artık. Genel bir kıtlık var dediğiniz gibi. Sorun maddi ise ben de o yüzden yeni bir konsola uğraşacaklarına oyun yapsınlar diyorum. PS5 Pro'ya boşuna bütçe ayırmalarına gerek yok. 2028-29 gibi direk iyi bir PS6 çıksın. PS4 Pro bile bence çok fark yaratmadı. Daha yüksek çözünürlükte açtı aynı oyunları. Bence o bile gereksizdi. Çevremde ses ve ısınma sorunlarından dolayı PS4 Pro'dan PS4 Slim'e dönen kişiler olmuştu. Birkaç Video'da YouTube'da bahseden bile vardı.

PS1 vs PS2 kütüphanesi oldukça genişti. Hatta PS2 çocukluk hayallerimi süsleyen bir konsoldu. Ancak kendi evimde Playstation serüvenime PS3 ile başlayabildim. Onun da kendi özel oyunları güzeldi. Daha sonra satıp PC'den devam ettim.

PS4 çıkınca almadım, PS4 Pro çıkınca onu almıştım. Sıcaklık konusunda benim bir şikayetim yoktu. Ben 2018'de almıştım, çıkış modeli olmadığı için belki sonradan revize edilmiş bir sürümü denk gelmiştir bana. Onda da özel oyunları oynadıktan sonra onu da satmıştım. Şimdi ara konsolları bekliyorum GTA 6 için.

Gerçekten PS6’yı çıkarmayı düşünüyorlarsa bile daha çok uzun bir süre bekleyeceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…