Poco X3 PRO'da şarj kesme özelliği var mı?

Art The Clown

Üstün
Arkadaşlar, cihaz %100 şarja ulaştığı zaman şarj olmayı kesen bir özellik var mı bu cihazda?

Resmi olarak açıklama yok ama ölçüm programları ile baktığımda kesiyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu özelllik 2011 model Samsung Galaxy Wonder GT-I8150 cihazımda bile olan bir şey, bütün akıllı dokunmatik telefonlarda bu var. (Malı bile belli olmayan Reeder, Trident, Hiking vb. markalar hariç.)

Arkadaşlar, cihaz %100 şarja ulaştığı zaman şarj olmayı kesen bir özellik var mı bu cihazda?
MIUI 14 güncellemesi yüklü ise evet, şarjınız %100 olduktan sonra kesilecektir. Ben böyle biliyorum. Poco X3 Pro, 14 güncellemesini aldı, yapabilirsiniz yani. Ayrıca yine de emin olmak için HB müşteri desteğine sorduğumda aynı şeyi söylediğini görmekteyim.

Evet var MIUI 12.5 kullanan Redmi Note 7 cihazım bile bu özelliğe sahip bu özelliği test etmek için Accubattery uygulaması ile cihaz tam şarja ulaştığında değerlere bakın.

Böylesine basit ve gerekli bir özellik her telefonda olması gerek değil mi ?
Yani, aslında evet, basit bir olay gibi duruyor. Hatta belki çoğu modelde vardır eski olsa bile. Ayrıca yaygın bir özellik. Ama detay nokta zannediyorum şurada:

Telefon, %100 şarj olduğunda gücü kesiyor, bu doğru. Fakat %100 olduktan sonra 2 opsiyon var gibi.

İlki; telefon, sadece şarj aletinden güç alarak cihazın ne daha fazla şarj almasını ne de şarjının azalmasını sağlar. Genelde bu durum idealdir. Bu durum her telefonda olmayabilir. Her ne kadar şarj %100 olduğunda pil simgesi sabitlense bile belki de arkada güç emmeye devam ediyordur.

İkincisi; telefon, pil seviyesinin düştüğünü algıladığında şarjı tekrar 100'e sabitler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…