Herkese merhaba. Konuyu doğru alt kategoride açtığımı düşünüyorum. X Üniversitesi’nde tıp fakültesi öğrencisiyim. Yarın tamirden alacağım laptopta PowerPoint üzerinde VBA ile her açılan slaytı otomatik olarak bilgisayarda bir klasöre kaydedecek bir sistem denemek istiyorum. Bu konuda çok bilgim yok, internetten rehberleri takip ederek yazmaya çalıştım.
İzlediğim adımlar:
İzlediğim adımlar:
- PowerPoint görev çubuğunda Developer sekmesini açmak.
- Boş bir sunu açıp makro destekli PowerPoint dosyası olarak kaydetmek.
- Developer sekmesinden Visual Basic Editor kısmını açmak.
- Aşağıdaki kodları sınıf modülüne eklemek:
Kod:Public WithEvents App As Application Private Sub App_PresentationOpen(ByVal Pres As Presentation) On Error Resume Next Dim SavePath As String Dim FileName As String SavePath = "C:\KendiKlasorYolun\" FileName = "Sunum_" & Format(Now, "yyyymmdd_hhnnss") Pres.SaveCopyAs SavePath & FileName & ".pptx" End Sub
- Aşağıdaki kodları standart modüle eklemek:
Kod:Public gAppEvents As EventClassModule Sub Auto_Open() Set gAppEvents = New EventClassModule Set gAppEvents.App = Application End Sub Sub Auto_Close() Set gAppEvents.App = Nothing Set gAppEvents = Nothing End Sub
- Dosyayı PPAM olarak kaydetmek.
- Eklentiler menüsünden bu PPAM dosyasını yüklemek.
Amaç: Açılan her slaytın bilgisayarda belirtilen klasöre otomatik olarak kaydedilmesini sağlamak. Şu an test etme imkanım olmadığı için yarın kısa bir sürede denemek üzere forumdan yardım almak istedim. Burada hata var mı, varsa nasıl düzeltmeliyim?
Hazırladığım adımlar bu şekilde. Test için zamanım sınırlı olduğundan, kodda veya yöntemde hata olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: