Çözüldü Powershell'de veri tabanı hakkında bilgi görüntüleyemiyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MNakruf

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Türkiye
Merhaba,

Siteme veri tabanı eklemek istiyorum. Veri tabanı için SQL Express indirmem gerekiyordu ve indirdim. Powershell'den veri tabanı ile ilgili bilgi almak istiyorum ama bana bu hatayı veriyor. Ne yapabilirim?

Powershell yerine CMD kullan. SQLLocalDB'nin Path'e ekli olduğundan emin ol. Kurulumdan sonra Terminal'i kapatıp açmalısın bu arada değişkenlerin yenilenmesi için.

SQL Server'ı nereden kurdun dosya ismi ne?

Ne indirmeniz gerektiğini bilmiyorum, sadece şuradaki komuta göre yönlendirme yapacağım. Bu komutun çalışması için şu sitedeki yönlendirmeleri takip edebilirsiniz: Çaylak Yazılımcı | Mssql LocalDB Kurulumu. Bu sitede SQL Server 2017 üzerinden gidilmiş. Ben 2019 versiyonunu denedim, belirteyim. Kurulum ekranları aynı.

Kurulum bittiği anda PowerShell'den komutu denedim, sonuç şu şekilde:

Çözüm
Güncelleme:

Sorunu çözdüm. Çözümü: SQL Express kurduktan sonra başka bir kurulum dosyası oluşturuyor. Sonrasında o dosyayı kurunca çalıştı.

Merhaba, dediğiniz yöntem işe yaradı. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…