PowerShell'e kod yazarak trojan bulaşır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 489
  • Etiketler Etiketler
    trojan

xan

Çalışkan
Kardeşimin bilgisayarında önce miner trojan uyarısı aldım. Sonra peş peşe malware bildirimleri gelmeye başladı. Kendisine sorduğumda PowerShell'e kod yazdığını söyledi, hemen sistemi güvenli modda başlatıp derin tarama başlattım.

Aklımda tek soru bu trojan hangi türde ya da nedir? Desteklerinizi bekliyorum.

Evet bulaşabilir. Yaptığınız işleme bağlı kesin bir şey söylemek mümkün değil. PowerShell virüs bulaştırmaz ama virüs PowerShell üzerinden çalıştırılabilir.

Şu an güvenli modda derin tarama devam ediyor, format atmama gerek var mı?

İnternetten dosya indiren (curl, wget gibi) komutlar var. Bunları indirdiği gibi çalıştırma işlemini tek satırda da yapabilirsiniz. İnternetten bir tuzak yemiş olabilir. Yedek alın ve format atın. (Bir de kardeşinizin kalbini kırmayın. İsteyerek yapmamıştır.)

Şu an güvenli modda derin tarama devam ediyor, format atmama gerek var mı?
Her antivirüs her virüsü ve casusu yakalamaz. Temiz kurulum yapın gitsin. Risk almayın.

Tek derdim keylogger tarzı yazılım olmaması. Çünkü aile bilgisayarı olduğu için evdekilerin verilerini içeriyor, tarama bittikten sonra format atsam daha iyi olur sanki.

Kaspersky, Malwarebytes ile taratabilirsiniz ama temiz kurulum her zaman daha iyidir.

Şu an malware ile taramada.

Tek derdim keylogger tarzı yazılım olmaması. Çünkü aile bilgisayarı olduğu için evdekilerin verilerini içeriyor, tarama bittikten sonra format atsam daha iyi olur sanki.

Şu an malware ile taramada.
Hocam dediğim gibi temiz kurulum yapın.

Malwarebytes programını ben de seviyordum. Ama onun da tanıyamadığı casus olabilir. Neden kendinizi riske atıyorsunuz? Canınızın yanmamasını istemiyor musunuz?

Bazen formatta işe yaramıyor diye duyum almıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…