Haluk Ekrem Özkaya

Başarılı
Arkadaşlar merhaba, kafayı yediğim bir konu var.
Sabahtan beri yapay zekaların hepsine bu soruyu soruyorum, direkt kendi hazırladıkları özgeçmişi tekrar kendilerine gönderiyorum, yok böyle olsa daha iyi, yok şöyle yazılsa daha iyi gibi saçma sapan kendileriyle çelişen süreç yaşattılar bana. Allah aşkına birisi bana iş/görev tanımı maddeleri nasıl bir dille yazılmalı söyleyebilir mi? @Recep Baltaş Recep abi sen çoğu konunun piirisin, bana bir öğret gözünü seveyim, hatta bununla ilgili uygulamalı video bile çek, çünkü yapay zekalar ve internetteki herkes bambaşka bir şey söylüyor.

Sorun yaşadığım kısım şu arkadaşlar;

İŞ DENEYİMLERİ

Satış destek uzmanı | 11/2017 – 11/2021

Türk Telekom'a. Ş. | Şişli, İstanbul
  • Günlük 40+ gişe işlemini hızlı ve sorunsuz gerçekleştirdim.
  • Aylık satış hedeflerimi düzenli olarak %90+ oranlarla aştım.
  • Şubenin müşteri deneyim puanını %20 oranında arttırdım.
  • Stratejik yaklaşımlarla aylık müşteri kayıplarını %10 azalttım.
  • Departmanlar arası iş birliği yaparak süreçleri %30 hızlandırdım.

Bu kısım nasıl bir jargonla & üslupla yazılmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, kafayı yediğim bir konu var.
Sabahtan beri yapay zekaların hepsine bu soruyu soruyorum, direkt kendi hazırladıkları özgeçmişi tekrar kendilerine gönderiyorum, yok böyle olsa daha iyi, yok şöyle yazılsa daha iyi gibi saçma sapan kendileriyle çelişen süreç yaşattılar bana. Allah aşkına birisi bana iş/görev tanımı maddeleri nasıl bir dille yazılmalı söyleyebilir mi? @Recep Baltaş Recep abi sen çoğu konunun piirisin, bana bir öğret gözünü seveyim, hatta bununla ilgili uygulamalı video bile çek, çünkü yapay zekalar ve internetteki herkes bambaşka bir şey söylüyor.

Sorun yaşadığım kısım şu arkadaşlar;

İŞ DENEYİMLERİ

Satış destek uzmanı | 11/2017 – 11/2021

Türk Telekom'a. Ş. | Şişli, İstanbul
  • Günlük 40+ gişe işlemini hızlı ve sorunsuz gerçekleştirdim.
  • Aylık satış hedeflerimi düzenli olarak %90+ oranlarla aştım.
  • Şubenin müşteri deneyim puanını %20 oranında arttırdım.
  • Stratejik yaklaşımlarla aylık müşteri kayıplarını %10 azalttım.
  • Departmanlar arası iş birliği yaparak süreçleri %30 hızlandırdım.

Bu kısım nasıl bir jargonla & üslupla yazılmalı?
İş deneyimlerini yazarken kullanabileceğin etkili bir jargon ve üslup şu şekilde olabilir:

İŞ DENEYİMLERİ

Satış Destek Uzmanı | 11/2017 – 11/2021
Türk Telekom A. Ş. | Şişli, İstanbul

• Günlük gişe işlemlerini etkin bir şekilde yöneterek 40+ işlemin hızlı ve sorunsuz tamamlanmasını sağladım.
  • Aylık satış hedeflerimi sürekli olarak %90'ın üzerinde bir oranla gerçekleştirdim.
  • Müşteri memnuniyetini artırarak şubenin müşteri deneyim puanını %20 oranında iyileştirdim.
  • Stratejik planlamalar yaparak aylık müşteri kayıplarını %10 oranında azalttım.
  • Farklı departmanlarla iş birliği içerisinde çalışarak süreç verimliliğini %30 oranında artırdım.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:​

• Eylem Odaklı Dil: Cümlelerin başına güçlü eylem fiilleri koyarak (örneğin, "sağladım", "iyileştirdim", "azalttım", "artırdım") aktif bir dil kullan.
  • Ölçülebilir Sonuçlar: Başarılarını rakamsal verilerle destekleyerek somutlaştır.
  • Anahtar Kelimeler: İlgili sektör ve pozisyona uygun anahtar kelimeleri (örneğin, "müşteri deneyimi", "satış hedefleri", "iş birliği") kullanarak çeşitlendir.

Bu önerilerle özgeçmişinde daha profesyonel bir görünüm elde edebilirsin.