Planlanmıyor Profil kısıtlama kaldırılsın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mert
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 87
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Mert

Üstün
Sosyal Locası
Konuya direkt gireceğim. Yapılsın/yapılmalı diye bir ısrarım yok ancak sebebini merak ediyorum.

Bilgisayarı aldığımdan beri forumlarla iç içeyim ve ben Technopat'ta ilk defa bu kadar saçma olduğunu gördüğüm bir şeyden söz etmek istiyorum. Maalesef burada da devam ediyor.

Bir kişinin profilini incelemek istiyorum. Örneğin şu kişi:

Fakat giremiyorum. Yahu neden? Kişisel fotoğraf mı paylaşılıyor, sohbet mi dönüyor sebebi nedir? Herkesin bildiği, benim kaçırdığım bir şey varsa lütfen yazın ki ben de öğreneyim. Benim amacım, geçmiş konu ve mesajlarını görmek. Bir forumda niçin başka profile girilir ki zaten?

Benim gizlilik ayarlarım "Sadece Üyeler" modunda. Kayıt olan herkes benim profilimi görebilir.

Zaten kıl olduğum bir diğer durum da özel mesaj olmaması, arkadaşlar biz bu sitede nasıl sosyalleşeceğiz? Profil kapalı, ÖM kapalı. Ben bu siteye sadece insanların sorunlarını çözmek için girmek istemiyorum.

Forum kültürüne çok aykırı şeyler olduğunu düşünüyorum ben bu tarz ayarların. Burada yazdığımız her şey public, profil neden gizli?

Tamam, saklamak istiyor olabilirsiniz buna kabulüm ancak bari kullanıcının açtığı konuları ve mesajlarını da görebileyim. Zaten forumda arayınca bulunan şeyler.

Son düzenleme:
Artı 24 Eksi
Artıladım. Beğenmeyenlerin sebepleri de gülünç. Biriyle bir sorunun varsa rapor tuşu orda.

" Kanka bak sana şimdi bir link atacağım. Git adamla dalga geç alay et tamam mı? Araya bir iki parça da konuyla alakalı bir şey yaz ceza yemiyelim. Ha bir de bana beğeni at. Ona da beğenmedim haha falan at. Böylece deliye dönecek ve kışkıracak. "

Yukarıda saydığım yeşil forumun %90'ı idi. Profil kısıtlama kalkabilir fakat göz ardı edilmiş birisi için kalkmamalı. Ayrıca özel mesajlardaki bu rahatlığı insanlar nerede buluyor anlamıyorum. Site yani hani? Adam pat diye bir girse sana ban da atar ceza da verir.

İnanılmaz derecede gereksiz bir öneri. Ne olacak ki A kişisinin profilini görünce?

Birkaç üye tarafından tacize uğradın mı sen hiç? Sonra niye profilini kapatıyorsun oluyor.
Technopat'ta 42.000 mesajim var, 1. mesajdan 42.000. mesaja kadar profilim "Herkese Acik", buna ragmen 1 kere bile taciz edilmedim, 7 yillik hesap. Bazen insanlarin kendi dusuncelerini dogrulamak icin sacma argumanlar sunmaya calistigini dusunuyorum.

İnanılmaz derecede gereksiz bir öneri. Ne olacak ki A kişisinin profilini görünce?
Forum kültürüymüş. Mesela benim profilimde hiçbir şey yok. Ama arkadaşın başı göğe erecekse açabilirim. Mantıklı, forumu geliştirecek öneriler yerine, "Kullanıcı, profilini görmemi istemiyor ama ben görmek istiyorum." gibi saçma sapan bir önerinin bu kadar çok oy alması şaşırtıcı doğrusu.

Son düzenleme:
16-17 senedir çeşit çeşit forumlara takılmış biriyim ilk defa böyle bir kültürü duydum. Amaç zaten konulara herkese açık mesajlar yazmak bunun dışında profil kültürü yeni moda. Onu da geçtim profilin gizli olmasını yadırgayabilirsin, kendin asla gizli yapmayabilirsin ama bunu dayatma olarak herkesinki böyle olsun dersen orada sacmalamis olursun. Madem profil diye bir zimbirti var ve insanlar orada bir şeyler yazabiliyor açık veya kapali olmasi da o kişinin özgürlüğünde olmalı.

İfadeler: 138
Bazen insanlarin kendi dusuncelerini dogrulamak icin saçma argumanlar sunmaya calistigini dusunuyorum.
Technopat'tan başladı, Discord'a kadar geldi mesele. Benim yaşadığım bir şeyi benden daha iyi mi bileceksiniz?

Rapor at o zaman diyen arkadaşlar için yukarılarda bir yerde cevabı verdim zaten. O mesajı bulursanız cevabı alırsınız.

Konuya yazdigin mesajlarin hepsini okudum ve hepsi sacma geldi. Hatta kendini ifade bile edememissin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…