Planlanmıyor Profil kısıtlama kaldırılsın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mert
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 87
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Mert

Üstün
Sosyal Locası
Konuya direkt gireceğim. Yapılsın/yapılmalı diye bir ısrarım yok ancak sebebini merak ediyorum.

Bilgisayarı aldığımdan beri forumlarla iç içeyim ve ben Technopat'ta ilk defa bu kadar saçma olduğunu gördüğüm bir şeyden söz etmek istiyorum. Maalesef burada da devam ediyor.

Bir kişinin profilini incelemek istiyorum. Örneğin şu kişi:

Fakat giremiyorum. Yahu neden? Kişisel fotoğraf mı paylaşılıyor, sohbet mi dönüyor sebebi nedir? Herkesin bildiği, benim kaçırdığım bir şey varsa lütfen yazın ki ben de öğreneyim. Benim amacım, geçmiş konu ve mesajlarını görmek. Bir forumda niçin başka profile girilir ki zaten?

Benim gizlilik ayarlarım "Sadece Üyeler" modunda. Kayıt olan herkes benim profilimi görebilir.

Zaten kıl olduğum bir diğer durum da özel mesaj olmaması, arkadaşlar biz bu sitede nasıl sosyalleşeceğiz? Profil kapalı, ÖM kapalı. Ben bu siteye sadece insanların sorunlarını çözmek için girmek istemiyorum.

Forum kültürüne çok aykırı şeyler olduğunu düşünüyorum ben bu tarz ayarların. Burada yazdığımız her şey public, profil neden gizli?

Tamam, saklamak istiyor olabilirsiniz buna kabulüm ancak bari kullanıcının açtığı konuları ve mesajlarını da görebileyim. Zaten forumda arayınca bulunan şeyler.

Son düzenleme:
Artı 24 Eksi
Madem profil diye bir zimbirti var ve insanlar orada bir şeyler yazabiliyor açık veya kapali olmasi da o kişinin özgürlüğünde olmalı.
Hayır, sen forum kültürüne uymuyorsun! Kültür yoksunu! Yarın saat 12.00'de letal enjeksiyon ile infazın gerçekleşecek ve profilindeki bütün veriler Techolay Sosyal ana sayfasına herkese görünür bir şekilde sabitlenecek. /s

Beğenmeme atmak yerine lütfen açıklayın. Ne var orada?

Kendime forum kullanımıyla ilgili verdiğim özeleştiri var, herkesin görmesini istemeyebilirim. Hem Technopat üzerinde hem burada profilim açık fakat gizlemek isteseydim bu sebeple gizlerdim. Profilimi birileriyle konuşma aracı değil daha çok not defteri olarak kullanıyorum dolayısıyla kendime yazdığım karalamaları ben izin vermedikçe başkaları görmemeli diye düşünüyorum.

Bu konu ise hiç hoşuma gitmedi. Sizlerin sebeplerini de anlıyorum fakat elimde olan ve kullanıp kullanmamamın insiyatifinin bende olduğu bir özelliğin kaldırılması sonucunda seçeneksiz bırakılmak hoşuma gitmezdi.

Bu özelliğin kaldırılmasını desteklemiyorum. Sen şahsın profilini görüntülemek istiyor olabilirsin ama o hesabın sahibi, hesabın gizliliği ve görüntülenebilirliği hakkında senden daha fazla söz hakkına sahip olmalıdır.

Özel mesajlaşma, üyeler tamamen özelden iletişim kurar ve bu durum forum için iyi olmaz diye kapalı. Bunu gayet makul buluyorum ama burada Discord ya da e-posta gibi iletişim adreslerinin paylaşılmasına müsamaha gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kimseyi zorla burada tutmaya kalkmasınlar. Üyeler, buradan tanışıp iletişimlerini başka platformlarda sürdürebilme hakkına sahip olmalı.

@Mert geçen moderatör başlığında konuştuğumuz konu. Orada şöyle bir şey demiştim:

"Hesabım yönetimin hatası yüzünden başka alakasız bir hesapla birleştirildi, onun mesajları ve uyarıları bana geçtiği için profilim çöplüğe döndü."

O kişi artık ben değilim, girip bakmayın yani. Ben bile girip bakmak istemiyorum...

Seni de anladım ama durum bu. O yüzden artılama veya eksileme yapmayacağım.

Son düzenleme:
Sen şahsın profilini görüntülemek istiyor olabilirsin ama o hesabın sahibi, hesabın gizliliği ve görüntülenebilirliği hakkında senden daha fazla söz hakkına sahip olmalıdır.
Neyi gizliyor? Konuyu okumadan cevap yazıyorsunuz.

Uyari sayısı ve nedenleri zaten gizli.

Neyi gizliyor? Konuyu okumadan cevap yazıyorsunuz.

Uyari sayısı ve nedenleri zaten gizli.
Konuyu okudum, gizlenecek bir şey yok ise siz neden profillerin herkese açılmasını istiyorsunuz? Arama özelliği ile kişinin mesajlarına erişilebiliyorken fazlasının kişinin kendi kontrolünde olmasını gayet hoş buluyorum.

Hesap onu kullanan kişiye aittir ve kullanan kişi; hakkında, profil mesajları ya da mesaj bölümleri gibi kısımların başkaları tarafından görünüp görünemeyeceği hususunda herkesten fazla söz hakkına sahip olmalıdır.

İfadeler: 138
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…