Programlama unutmadan nasıl devam edilebilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 7486
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 283

7486

Başarılı
Merhabalar, bir şey fark ettim, bir süre kod yazmayıp tekrar başlayınca en temel programları bile yazmakta zorlanıyorum. Sizce bu durum normal mi?

Son düzenleme:
Ne olursa olsun uzun süre yapılmazsa unutulur tabii sonradan geri öğrenmek daha kolay olur. Eğer proje açlığı çekiyorsanız yeni, farklı ve zor şeyler yapmayı deneyebilirsiniz mesela not defteri uygulaması veya derleyici gibi bir şeyler olabilir.

Merhabalar, bir şey fark ettim, bir süre kod yazmayıp tekrar başlayınca en temel programları bile yazmakta zorlanıyorum. Sizce bu durum normal mi?
Unutmak istemiyorsan navite-coder (native-speaker'dan türettim, eleştirmeyin.) olacaksın. Diğer turlu eninde sonunda unutursun.

Normal her yazılımcıda olur. Geçmiş kodlarınızı arşivleyip bir yerlerde saklayın, GitHub bunun için gayet uygun. Ayrıca kodlarınıza yorum ekleyerek neden böyle bir şey yaptığınızı yazarsanız uzun zaman sonra o koda geri döndüğünüzde neden böyle bir şey yapmışım diye sormazsınız.

Son düzenleme:
Normal sadece yazılım değil her şeyde bu olur. Gitar çalmak da böyle oksijen kaynağı yapmak da. Bazen uzun süredir yapmadığım şeyleri yeniden yapmam gerektiğinde kas hafızası ile hatırlıyorum. Düşünsem aklıma gelmeyecek bazı şeyler, yaparken elimden çıkıveriyor. İyi yanı şu: Eski performansınıza gelmeniz sıfırdan öğrenmekten çok çok daha kısa sürüyor.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt