Anakartım da RGB kontrolcüsü girişi yokmus adını bilmiyorum yanlış telaffuz etmiş olabilirim. Kasamda RGB kontrolcüsü var fakat bu kumandalı ve aradığım mod aradığım ışık için ha bire ileri, ileri basıp durmak zorunda kalıyorum. Bundan dolayı da merak ettiğim bir konu var. AMD Wraith Prism RGB soğutucuyu USB girişi olan kablosunu anakarta takınca ışıklarını kontrol edebiliyoruz. Bu şekil bir RGB kontrolcüsü var mı? Soketini USB soketine bağlayıp fan kablolarınıda o RGB kontrolcüye bağlayıp programla kontrol etmek. Çok mantıklı ve yapılabilir geliyor ama var mı ya da yoksada nasıl yapılabilir acaba hiç bilgim yok.
RGB kontrolcüsü ile ilgili arama yaptığınız için teşekkürler. Elinizdeki durumu göz önünde bulundurarak, aşağıdaki adımlarla ilerleyebilirsiniz:
1.
RGB Kontrol Cihazı Araştırması:
- USB bağlantısı ile RGB aydınlatmayı kontrol edebilen bir kontrolcü arayın. Bu tür ürünler genellikle "RGB Hub" veya "RGB Controller" olarak adlandırılır.
2.
Ürün Seçenekleri:
- Aşağıdaki tarzda bir kontrolcü satın alabilirsiniz:
-
Aynı zamanda RGB'yi kontrol etmenize olanak tanıyan bir USB RGB kontrolcü.
-
Yazılım uyumlu nazar eden markaların ürünlerini tercih edebilirsiniz (örneğin, ASUS Aura, MSI Mystic Light, Corsair iCUE).
3.
Bağlantı:
- Yeni RGB kontrolcünün USB kablosunu bilgisayarınızdaki bir USB soketine bağlayın.
- RGB fan kablolarınızı bu RGB kontrolcüsüne bağlayın (genellikle 3-pin veya 4-pin RGB bağlantılarıdır).
4.
Yazılım Kurulumu:
- Ürünle birlikte gelen yazılımı indirin ve kurun.
- Yazılım üzerinden RGB aydınlatmanın kontrolünü sağlayın. Genellikle renk değişimi, efektler ve senkronizasyon gibi ayarları yapabilirsiniz.
5.
Alternatif Çözüm:
- Eğer mevcut bağlantılar uyumlu değilse, RGB bağlayıcı kabloları da almayı düşünebilirsiniz. Bu kablolar, eski donanımınızı yeni kontrolcülere bağlamanıza yardımcı olabilir.
6.
Dikkate Alınacak Uyum:
- Satın alacağınız kontrolcünün anakartınız ve aydınlatmanız ile uyumlu olduğundan emin olun.
Bu adımlar, RGB aydınlatmanızı daha verimli kontrol etmeniz için yardımcı olacaktır. Uygun bir ürün bulduğunuzda, kurulum ve ayarlama konusunda daha fazla destek almak isterseniz tekrar sorun.