Proton mail hesabına phishing e-postaları geliyor

Kyoya

Yetkin
Yer
Türkiye
Esenlikler.

Son zamanlarda Proton mail hesabıma hep bir para isteyen, borcunuz var vs diye e-postalar gelmeye başladı. Hiçbirine tıklamadım, para göndermedim veya eklerini indirmedim.
Bir şey yapmama gerek var mı? Gmail hesaplarına çok nadir geliyor. 11m dolar bende olsa "coğrafya kaderdir" diye söylenmezdim yani.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250124-151153.webp
    248,3 KB · Görüntüleme: 93
  • Screenshot_20250124-151208.webp
    226,2 KB · Görüntüleme: 93
  • Screenshot_20250124-151214_1.webp
    27,6 KB · Görüntüleme: 87
Hangi site veri sızıntısı yapmış bakın. Eğer benzer şifreleri farklı sitelerde kullanıyorsanız şifre değiştirin.

Bunun dışında gelen e-postaları kimlik avı bildirme ayarı varsa bildirin. Sonrasında ise engelleyin.

Bitwarden gibi bir şifre yöneticisi kullanmıyorsanız kullanın.

Kendim kontrol ettim. Trello yakın zamanda veri sızıntısı yaşamış. PTT e-postaları o yüzden arttı gibi duruyor.

Son düzenleme:
Mail sunucusu kurmuş biri olarak söylüyorum sana, güvenlik ve filtre yazılımım her gün 500'den fazla spam mail engelliyor. Her gün 3-6 adet IP adresi engelliyorum. Artık normal bir şey olarak bakıyorum buna. Mutlaka biri çıkıp "iPhone kazandınız! Gelin bedavaya verek" ya da "2 km yakınında ateşliyim" diye mail atıyor. (Detaylar için PDF indir veya sitemize girip bilgilerini ver ki seni soyup soğana çevirelim.)

Son düzenleyen: Moderatör:

Burası gözüküyor sadece baktığımda.

Şifre yöneticisi olarak Bitwarden kullanıyordum da bir olaydan sonra Proton Pass geçtim. O da iyi sayılır mı?

Proton gizlilik ve güvenlik konusunda iyi firma. Arada bağış veya üyelik almanızı da öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…