Proton VPN güvenli midir?

Lykia

Uzman
Yer
İstanbul
Merhaba, 1.1.1.1 ve Proton arasında kaldım. Hangisi daha iyi olur internette bir sürü şey var kafam karıştı hepten.

VPN konusunda kimse size bir garanti veremez fakat her iki VPN de büyük şirketler tarafından yönetiliyor. 1.1.1.1, internet trafiğinin hatırı sayılır büyüklüğünü elinde bulunduran Cloudflare tarafından yönetilirken Proton VPN ise açık kaynaklı ve gene bilindik bir şirket tarafından yönetiliyordu diye hatırlıyorum.

Yalnız 1.1.1.1 sadece bir DNS. WARP ise VPN. İkisi de Cloudflare'a ait.

Benim önerim eğer çalışıyorsa WARP kullanmanız olurdu. Diğerini kötülemek amacıyla söylemiyorum bu arada. İkisiyle ilgili de sorun yaşayan birini görmedim daha.

WARP kullanirken Discord'a girememe ve yavaslik problemleri yasiyordum. Proton VPN'de boyle bir durum olmadi.

Instagram kapandığı sıralarda Proton kullanıyordum ve tüm sosyal medya hesaplarım anormal bir hareketlilik tespit edildi diyerek kilitlenmişti. Birisi girmeye mi çalıştı noldu bilmiyorum. Hemen VPN silip şifreleri değiştirdim ve iki aşamalı doğrulamayı aktif ettim her hesabımda. Şu an WARP kullanıyorum daha iyi.

1.1.1.1 derken WARP'ı kastediyorsunuz sanırım. Çünkü VPN olan WARP. Bana kalırsa iki karşılaştırma arasında Proton VPN daha iyi. Sebebi ise WARP'ın benim internette bayağı yavaşlığa sebep olması. ProtonVPN ise tersine roket gibi, yavaşlığa sebep olmadı.

Ust üste sunucusu deistirdiniz mi?

Uzun zamandır Proton kullanıyorum. Gayet kullanışlı ve performanslı bence.

Son düzenleme:
WARP güzel ama WARP arka planda çalışmıyor bu yüzden bile diğeri kullanılabilir Proton eskiye göre daha hızlı ve Proton uygulamayı arka planda kapatınca çalışmaya devam ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…