PS 4'te ufak tefek donmalar normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arda Temur
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 192

Arda Temur

Uzman
Dostlar selam,

1 hafta önce MediaMarkt'tan PS4 aldım. Lütfen öncelikle neden 5 almadın gibi sorularınızı kenara bırakın amacım koleksiyon yapmak. Ancak daha önce PS4 sahibi olmamış biri olarak siz deneyimli arkadaşlarıma biraz soru sormak istedim.

Öncelikle ürün sıfır, herhangi bir yenileme işlemi bulunmuyor kutusundan tertemiz çıkardım, GTA 6 çıkmadan da PS5 almayı asla düşünmüyorum. Bu konsol nesline çıkmış en en yeni oyunu oynamayı da düşünmüyorum. Bugün GTA 5 oynarken sanki oyunda ufak FPS düşüşleri var mış gibi hissettirdi. Böyle şeylerle karşılaşır mıyım? Yani oyunlar ufak da olsa donar mı veya bu normal bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün GTA 5 oynarken sanki oyunda ufak FPS düşüşleri var mış gibi hissettirdi. Böyle şeylerle karşılaşır mıyım? Yani oyunlar ufak da olsa donar mı veya bu normal bir şey mi?
GTA V biraz farkli bir ornek. Hizli doku stream edilmesi gereken bir oyun ve PS4'un ozellikle CPU tarafi pek de harika degil.

Oyun ilk ciktiginda nispeten stabil bir 30 FPS tutuyordu ancak zamanla gelen guncellemeler ve Online icerikleriyle oyun bayagi agir bir hal almaya basladi. Ozellikle Online'da hizli bir arabayla oyunu takilmadan oynamak imkansiz gibi bir sey neredeyse 8. nesil konsollarda. Singleplayer tarafi yine nispeten stabil ancak hizli bir arac surmeye basladiginizda sorunlarin ortaya cikmasi normal bir durum bu nesil konsollarda.

Cok detaya inmek istemiyorum ancak hizli aksiyonun oldugu, dokularin cok hizli stream edilmesi gereken oyunlarda 8. nesil konsollarda boyle ufak tefek droplar yemeniz veya yirtilmalar (bozuk V-Sync'li veya V-Sync'siz oyunlarda) gormeniz normal. PS4 ciktiginda bile CPU gucu olarak asiri gucsuz bir konsoldu ve neredeyse 11 yil ardindan cok iyi yasadigini bile soyleyebilirim. Durumu biraz daha iyilestirmek istiyorsaniz SSD yukseltmesi yapmayi dusunebilirsiniz zira HDD + yavas CPU kombosu doku akisi teknikleri icin rezalet sonuclar doguran bir kombinasyon.

Bu arada Slim de olsa, Fat de olsa, CPU frekansi ayni. Yani limitleyici her turlu ayni. Pro'da CPU frekansi daha yuksekti ama yine de ayni Jaguar cekirdekleri vardi konsolda. Bu yuzden yine CPU tarafi konsolun en buyuk darbogaziydi. Pro'da bir de rakibi One X'e kiyasla, bellek de buyuk sorun. PS4 gibi 8 GB bellegi vardi o konsolun da ve bu Pro'nun ekstra GPU gucunun rahatlikla kaldirabilecegi yuksek cozunurluklu dokulari sigdirmak icin ciddi bir engel.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…