PS Vita'da PS2 oyunu çalıştırıldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Simon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 84
  • Etiketler Etiketler
    ps vita ps2
Makaleler
23
PS2 oyunu olan Disgaea 1 PS Vita'da çalıştırılmış.
İleride PS Vita için PS2 emülatörü gerçek olacak. Şu an proje daha emekleme aşamasında. Yine de heyecan verici.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen ozel olarak optimize edilmis bir Play! fork'u kullaniyordur. Play! zaten daha once calistirilmisti Vita'da. Disk surucu emulasyonu eklenmis, birkac ek rotus eklenmistir diye dusunuyorum. Yine de umut verici. Cok sey beklememek lazim. Vita'nin yazilimi islemcinin cogunu kitliyor zaten.

Xerpi’s POC Play! Port olarak belirtmis gelistirici. 3DS'i calistiran cihaz PS2'yi de emule edecektir. Donanimdan cok artik teknolojinin gelismesiyle her sey mumkun olabilir. Burada Cok sey beklememek lazim kismina katilmiyorum. Cunku bu open source kodlu bir proje. Oyunlar native olarak calistigindan itibaren kullanima sunulur diye dusunuyorum.

Acaba Anbernic RG28xx için PS2 emülatörü kurulur mu?
Mumkun degil. H700 daha PSP oyunlarini bile 15-20 FPS arasi oynatan bir islemci. Donanim cok dusuk maalesef.

Hatan burada hocam. Play! bir emulator DEGILDIR. Illa emulator demek istersek High Level Emulator dedigimiz sinifa koyabiliriz. XBox tarafindaki CXBX'in PS2 subesi gibi dusunebilirsin. Play! tamamen yazilimsal cevirici de degil tabii; Disk surucu, VU, EE, GS gibi birimleri yine en dusuk paydada emule ediyor, oyun acmak icin gereken en dusuk gereksinimler bunlar. Play!'i PCSX2 gibi bir kulvarla esit tutmak ahmaklik olur.

Vita icin mantikli bir proje. Ileride meyvelerini goruruz.

He ya, PSP oyunları orta şeker açıyor. Oynanıyor bir şekilde ama çok akıcı değil.

Bunlara muos falan yukleniyormus bilsem yüklemek isterim ama oyunlar falan gider mi acaba?

Bu yazdıklarının hepsini ben de biliyorum. Geliştirici ARMSX2'nin yolundan gidileceğini söylüyor.

He ya, PSP oyunları orta şeker açıyor. Oynanıyor bir şekilde ama çok akıcı değil.

Bunlara muos falan yukleniyormus bilsem yüklemek isterim ama oyunlar falan gider mi acaba?
Oyunlarin yedegini alirsan gitmez. Kopyala yapistir yaparsin ROMS klasorune.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…