PS5, Neden Xbox Series X’ten Daha Performanslı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 121

Techolay

Bot
Makaleler
3
Iste-PS5in-Oyunlari-Neden-Genellikle-Daha-Guclu-Oldugu-Iddia-Edilen.jpg

PS5, kağıt üzerinde daha güçlü olan Xbox Series X’ten nasıl daha iyi performans gösteriyor? Örnek verecek olursak Resident Evil 4, Call of Duty: Black Ops Cold War ve Grand Theft Auto V gibi oyunlarda PS5 daha iyi performans veriyor. Her iki konsol da AMD’nin Zen 2 ve RDNA 2 mimarilerini kullanıyor. Xbox Series X’te sekiz…

Devamını Oku: PS5, Neden Xbox Series X’ten Daha Performanslı?
Kaynak: Techolay

Bu durum tabii ki beklenir. Xbox Series X'in kullandığı işletim sistemi (Xbox OS) 2006'dan kalma Windows NT 6 (Vista) çekirdeğini kullanıyor. Temelindeki dosya sistemi ise 2001'den kalma NTFS 3.1 (Windows XP ile hayatımıza girdi).

PS5'teki işletim sisteminin tabanını bilmiyorum fakat muhtemelen FreeBSD'dir diye tahmin ediyorum. Çünkü PS4'te FreeBSD 9.0 tabanı kullanılmıştı. Sony muhtemelen PS5'te de FreeBSD tabanlı bir sistem kullanıyordur. Hem FreeBSD hem de GNU/Linux gibi sistemlerin temelindeki çekirdek ve dosya sistemi, Windows NT 6 ve NTFS 3.1'e göre çok daha modern ve performanslı. Ben Arch Linux'ta Windows 11'e göre daha yüksek CPU performansı alıyorum mesela.

O yüzden PS5'in kazanması çok da anormal değil. Microsoft ise 2006'dan kalma Vista çekirdeği ile çok da fazla yol alamaz. Bir an önce NT çekirdeğini ve NTFS'i yeniden tasarlaması şart.

Geri
Yukarı Alt