AB'nin vergi sistemi ile ABD'deki vergi sistemi farkli cunku. Hem gosterilen dolar fiyati, vergi oncesi gosterilen fiyat. Bu yuzden 100 birim civari bir fark var disksiz surumde. Dolar bazinda da ''tax included'' yani vergi de dahil fiyatini ele alirsaniz, muhtemelen fiyat farki kuculecektir.
AB'nin vergi sistemi ile ABD'deki vergi sistemi farkli cunku. Hem gosterilen dolar fiyati, vergi oncesi gosterilen fiyat. Bu yuzden 100 birim civari bir fark var disksiz surumde. Dolar bazinda da ''tax included'' yani vergi de dahil fiyatini ele alirsaniz, muhtemelen fiyat farki kuculecektir.
Dolardan alacak olanlar cidden ne kadar farka alacak o zaman merak ediyorum.
Zannetmiyorum çıkış fiyatının ABD'de öyle olduğunu ama yani 70$ oyun aldığımız bir konsolun ekstra maliyetleri varken bu fiyata satmak ayıp.
%8-10 civari oluyordu diye biliyorum cogu eyalette. 530-550$ civarina alanlar gormustum All-Digital PS5'i. Bu modelde de kafadan 50$ koyabiliriz gibi, cunku All-Digital PS5 icin MSRP 499$ idi. Yani All-Digital PS5 Pro alsaniz bile vergiyle birlikte neredeyse diskli surumu almak kadar para vereceksiniz.
PS5 Pro'yu tanitan resimlerde de Sony sadece Japonya fiyati icin ''(vergi dahildir)'' ibaresi kullanmis, o da muhtemelen Japonya'nin vergi yasalarindan dolayi belirtilmesi gerekli olabilir. Hem sonucta Japonya Yen'i fiyati belirtiyorlar, spesifik bir ulke icin yani eninde sonunda.
PS3 Fat sendromu yasiyor yine Sony. Cok maliyetli bir konsol ve gunumuzun ekonomilerini de dusunursek, 2006'da aldiklari gibi riski bir daha asla alamazlar. Ozellikle PS4'den sonra vasat PS5 satis rakamlarini ve duz PS5'in bile PS4'e kiyasla buyuk uretim maliyetlerini de goz onunde bulundurursak. Bu yuzden de direkt absurt bir rakamdan satip, risk almayip, asiri teknoloji tutkunu olan kitleyi hedef aliyorlar yuksek ihtimal. Dogustan basarisiz bir model olacak gibi ancak zaman gosterir bunu tabii.
Fiyat politikası ve alım gücü üzerinden hesaplanan bir oran bu.
Biz de tüm fiyatlandırmada mena olarak geçsek de yeri geldiğinde bizi Avrupa kabul ettikleri için 800 Euro'dan fiyatlandırılacak ülkemizde.
Bilkom'un bu cihazı alıp satacağını sanmıyorum, senenin ortalarına doğru Bilkom pes edebilir. Dolayısıyla PS serisi artık ülkemizde tamamen Nintendo muamelesi görecektir.