VirtuelPro

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

İlk kez konsol alacağım. PS5'in Pro ve Slim versiyonları var, hangisini tercih etmeliyim? Aralarındaki farklar nelerdir? Alışveriş sitelerindeki soru-cevap kısmında CFI kodunu çok soranlar oluyor, bu kod ne anlama gelmektedir? PS5 almam durumunda beni kaç yıl götürür? PS6 çıktığında yeni çıkacak oyunlarda PS5 desteği konusunda sorun yaşar mıyım? Ayrıca sizden hem Slim hem de Pro versiyonu olmak üzere son sürüm çift kollu (sanırım en son sürümü V2), Türkçe versiyon ve hangi CFI kodlu ürün alınması gerekiyorsa link bırakabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

İlk kez konsol alacağım. PS5'in Pro ve Slim versiyonları var, hangisini tercih etmeliyim?
Fiyata bağlı. İyi bir fiyat biçilmişse Slim almak gayet mantıklıdır. Konsollarda Pro almayı pek mantıklı bulmuyorum.
PS5 almam durumunda beni kaç yıl götürür?
Çok net PS6 çıkana kadar rahat rahat götürür. PS4'e bile RE 4 Remake verdiler yani 2023'te.

CFI kodunu çok soranlar oluyor, bu kod ne anlama gelmektedir?
PlayStation CFI kodu, konsolun model numarasını belirten ve cihazın hangi üretim serisine, hangi bölgeye (ülkeye) ait olduğunu ve donanımsal revizyonlarını gösteren bir kimlik kodudur.

Son 2 hanesi;
  • 00: Japonya
  • 15: Kuzey Amerika
  • 16: Avrupa (Genellikle Türkiye'de de satılan bölge kodudur)
  • 18: Güney Kore veya diğer Asya pazarları

PS6'nın çıkıp çıkacağı meçul. PS5 Pro CFI-7121 son sürümdür. Pro'da tercih edebilirsiniz. Sony ağırlıklı olarak PS5'e ağırlık veriyor. O yüzden uzun bir süre gidecek. Ben CD'li sürümünü almıştım, tabii bu tercih ve bütçe meselesi. Pro biraz daha pahalı oluyor, Slim biraz daha uyguna gelebiliyor.