Merhaba,

PS5 Slim cihazımda olan Foxconn fan bazı yüksek grafikli (Gran Turismo 7 120Hz ışın izleme modunda) oyunlarda fandan böyle ses geliyor, normal mi?

Benimkinden o kadar fan sesi gelmiyor, lakin sizinki de normaldir diye düşünüyorum. Slim'de daha çok fan sesi var fat modele kıyasla.
hocam youtube sesi biraz arttırmış, oyunda tv sesi %10 da iken zar zor duyuluyor belki de hiç duyulmuyor.

PS5 Slim, ilk kasaya göre daha da ısınan bir konsol. Fan sesi normal. Sen PS3 PS4 Slim zamanlarını görecektin...

Doğrudur hocam 😂 Xbox'tan geçmiştim ben de geçen sene ilk PlayStation'ım bu.

şöyle bir şey duydum gran turismo 7 vrr sayesinde native olarak 4k 120hz çalışıyormuş o yüzden bu kadar ses çıkarıyor olması normal midir yani?

hocam youtube sesi biraz arttırmış, oyunda tv sesi %10 da iken zar zor duyuluyor belki de hiç duyulmuyor.

Doğrudur hocam 😂 Xbox'tan geçmiştim ben de geçen sene ilk PlayStation'ım bu.
Normal zaman geçtikçe daha çok duyulur slim modelleri hep böyle sonynin. Konsol ufalsın diye soğutma bloklarına yapışıyorlar ilk oradan kısıp ufaltmaya başlıyorlar.

Aynen öyle hocam bir dahaki sefere kesinlikle Slim almayacağım.
Zaten mantıksız adam göstere göstere soğurma bloğundan çalıyor ve aynı paraya satıyor hemde alt standı bile kutu içeriğinden çıkarmışlar. Bende düz ps 5 vardı gram zerre fiyat politikası olmadığı için daha 3 gün oldu sattım kurtuldum.

Konsolu yatay ve duvara bir tık daha uzak yerleştirirsen fan sesin önemli ölçüde azalacak. Dikey kullanımda sıvı metal zamanla APU'nun altında toplanıyor ve işlemcinin yüzeyinin bir kısmı boş kalıyor. Bundan ötürü cihaz fazla ısınıyor ve ses çıkartıyor.