27294

Uzman
Selamlar millet.

Biliyorsunuz, geliştirildiği iddia edilen 10. nesil bir Sony konsolu var. Benim tahminim 2028 - 2029 arası piyasaya sürülecek. PS5'in DualSense'inin devrim niteliğinde iki özelliği gayet iyiydi. Sorum şu; PS6'nın kontrolcüsünde ne olsun isterdiniz? Beklentileriniz neler?

Ben Adaptive Trigger özelliğine benzer bir özelliğin Analog çubuklarına da getirilmesini isterdim. Mesela analog çubuklarını aşağı doğru çekmemiz gereken bir sekans var diyelim. Zincirli bir kapıyı açmaya çalışıyoruz. L2 veya R2 tuşundan daha iyi hassasiyet alabileceğimiz bir adaptive analog sistemi iyi olurdu, çekmemizi engellerdi mesela. Ayrıca biraz garip gelebilir ama oyunlarda rüzgar efektini daha gerçekçi kılmak adına yüzümüze kontrolcüden minik bir fanla hava üflenebilir. :)

0bd9c393-3e0f-445e-8e0c-52c10f5cd162.webp

Konsept tasarımı olarak oluşturttuğum Dualsense 2'yi de göstereyim dedim. :LOL:

Kontrolcü öyle hassas ama kuvvetli titresin ki elimde bir yere doğru kaçıp gitmek istesin. Mesela God of War'da Kratos baltasını sağdan sola savururken sağ avucumdan sola doğru kontrolcü kayıyor gibi olsun ama kaymasın, ard arda atak tuşu spamladığımda balta ile kontrolcü aynı anda aynı yöne doğru hareket ediyormuş gibi hissedeyim ya da herhangi bir silah oyununda ateş ederken kontrolcü bir şekilde geriye doğru sekiyormuş gibi olsun.

Nasıl olacak bunlar sorusuna benim de bir cevabım yok onu da "Capon" mühendisler çözecek, benden sadece hayal kurmam istendi. :)

Nasıl olacak bunlar sorusuna benim de bir cevabım yok.

Ben vereyim, yatay düzlemde hareket edebilen iki adet haptic feedback motoru. Aslında bayağı basit ama güzel bir şey istemişsin diyebilirim. Kısacası yatay ve dikey düzlemde birbirlerine paralel hareket eden haptic feedback motoru. Gayet yapılabilir bir şey sonuçta sadece bunların yerini değiştirmeli ve onlara bir yol yapmalılar. Neden olmasın?

Fakat bu titreşimi hem sağ - sola hareket ettirmek ve bunu yaparken de rahatsız edici düzeyde olmamasını ayarlamak tabii Japonların işi. :LOL:

Ben vereyim, yatay düzlemde hareket edebilen iki adet haptic feedback motoru. Aslında bayağı basit ama güzel bir şey istemişsin diyebilirim. Kısacası yatay ve dikey düzlemde birbirlerine paralel hareket eden haptic feedback motoru. Gayet yapılabilir bir şey sonuçta sadece bunların yerini değiştirmeli ve onlara bir yol yapmalılar. Neden olmasın?

Fakat bu titreşimi hem sağ - sola hareket ettirmek ve bunu yaparken de rahatsız edici düzeyde olmamasını ayarlamak tabii Japonların işi. :LOL:
O yüzden hassas olmalı dedim zaten gıcık da edebilir. :p Bence Immersion dedikleri şeyi cidden arttırır iyi yapılırsa.

Maksimum yapacakları şey kolun elinizi ısıtması ya da soğutması olur bence ve hall effect eklerler(büyük ihtimal eklemezler çünkü drift sorunu olması onların işine geliyor.)