Arkadaşımın askerlik sürecinde psikiyatri tarafından "17/C Uyum Bozukluğu – 1 yıllık takip önerilir" şeklinde bir değerlendirme yapıldığında bunun tam olarak ne anlama geldiğini merak ediyorum. Bu tanı hangi durumlarda konulur? Bu süreçte hangi kriterler dikkate alınır ve takip sürecinin sonunda nasıl karar verilir?
Yeni ortamlara uyum sağlama konusunda zorluk çeken kişilere konulan bir tanı.
Genellikle askerlik gibi stresli yeni ortamlara uyum sağlamada zorluk çeken, duygusal ve davranışsal tepkiler gösteren kişilere konulan tedavi edilebilir geçici bir durumu ifade eder.
İşte arkadaşının ruh halinin askerliğe elverişli olmadığını düşünmüş. 1 sene sonra gelsin, tekrar bakalım demiş. Sorun olduğunu düşünüyorsa, hayır bu bir sorun değil. Eğer ki 2 kere daha olursa muaf oluyor diye biliyorum.
İşte arkadaşının ruh halinin askerliğe elverişli olmadığını düşünmüş. 1 sene sonra gelsin, tekrar bakalım demiş. Sorun olduğunu düşünüyorsa, hayır sorun değil. Eğer ki 2 kere daha olursa muaf oluyor diye biliyorum.
Yıllar önce askerliğini uzatmaya gitmişti, oradaki komutan bile hastaneye git demişti. Yıllardır böyle zaten kendisi, muhtemelen yine ya erteleme verilir ya direkt muaf/çürük verip geçerler diye düşünüyorum.
Kendisi çok stresli, bayağı hastane beklerken oraya askerlik için kişilerin sohbetine dahil olmuş, onlar bile anlamış yani belli ediyor er niyetinde.
Arkadaşımın askerlik sürecinde psikiyatri tarafından "17/C Uyum Bozukluğu – 1 yıllık takip önerilir" şeklinde bir değerlendirme yapıldığında bunun tam olarak ne anlama geldiğini merak ediyorum. Bu tanı hangi durumlarda konulur? Bu süreçte hangi kriterler dikkate alınır ve takip sürecinin sonunda nasıl karar verilir?
Hocam, devlet hastanesindeki doktorlara gidip her şeyi anlatmayın. Sonucu ilaç verip sicilinize bu örnekteki gibi leke eklemek oluyor. Benim de ehliyetimde kısıt var mesela. Bu yüzden gidin sağlık kuruluna, ben çok iyiyim, harikayım mottosuyla ardından kısıtı kaldırtın.