EmirEffect 75

Başarılı
Yer
KKTC / Antalya
Selam, KKTC'de yaşıyorum ve buralarda uzun senelerdir düzgün bir elektrik altyapısı yok. Özellikle yaz ve kış mevsiminde elektrikte kesintiler ve voltaj dalgalanmaları sık oluyor. Bende de alışkanlık oldu PSU şalterini sadece geceleri değil, bilgisayarın kapalı olduğu her seferinde kapatıyorum. Geçen gün aklıma bir soru takıldı; sürekli böyle aç kapa yapmanın bir zararı var mı ve BIOS pilini çabucak tüketir mi? Sizce bu düzende devam etmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni PSU'ların kendi içine sigorta var zaten bilgisayarı kapattığınızda kendi şartleri kapanıyor. Bilgisayar kapalıyken değil açıkken korkun, kapalıyken arıza yapma ihtimali düşük. Akım korumalı priz alabilirsiniz. BIOS pili tükense de bir şey olmaz markette de satılıyor sonuçta, kolay kolay tükenecek bir şey de değil.

Anahtarlı ve akım korumalı bir priz de alabilirsiniz. Kendim de öyle kullanıyorum. Hem bilgisayar hem de diğer ekipmanlar için de kökten çözüm.

Yeni PSU'ların kendi içine sigorta var zaten bilgisayarı kapattığınızda kendi şartleri kapanıyor.

Öyle bir şey yok. Dediğiniz şey röle ve görevi NTC'yi bypass etmek. O yüzden devre üzerinde NTC'ye paralel bağlı. Yani istese de yapamaz.

Hatta garip bir bilgi vereyim: Be Quiet Dark Power Pro 1200W modelinde arkadaki anahtar sadece ana hatları kesiyor. Yani kapatılsa bile 5VSB hattı hala çalışıyor. Güç kaynağı fişi çekmeden komple kapatılamıyor.

Son düzenleme:
PSU nun kendi anahtarından kapatırken arada cızırtı sesi yapıyor ben de akım korumalı prizden kapatıyorum. Hoparlör, monitör, kasa bir taşla 3 kuş vuruyorum :D