Arc A750 ekran kartına ve i7 12700KF işlemciye sahibim. Önceden yükseltme yapmadan önce i3 12100F'e sahiptim ve darboğaz yaşıyordum. Şu an ise işlemci kullanımı düşük ama ekran kartı %100 durumda. Oyunun performansından memnunum; 200-250 FPS arası ama oyun haricinde arka planda herhangi bir şey açtığımda ekran kartım çöküyor. Oyun bütünlüğünü doğruladım, ekran kartı sürücülerini silip tekrar yükledim ama düzelmedi. Ne yapabilirim?
Ekran kartı yüksek kullanımdan dolayı çökmez. DDU ile mi silip yüklediniz? Öncelikle DDU ile temizleyip güncel sürümü bir kurun. Tekrar deneyin.
Bunun dışında Chrome, Discord, Spotify ve Steam arayüzü Hardware Acceleration (Donanım Hızlandırması) kullanır. Bundan dolayı olabilir. Bunları kapatın. Bunların nasıl kapatılacağını yapay zekadan öğrenebilirsiniz.
ReBAR' ın açık olduğundan emin olun. Intel GPUlar ReBAR' a muhtaç çalışıyorlar. (ReBAR = Resizeable bar) Bunu da yapay zeka aracılığı ile öğrenebilirsiniz.
PSU modeliniz nedir? i3-12100F maksimum ~60W çekerken, i7-12700KF yük altında 190W-240W seviyelerine çıkabilir. GPU %100 yükteyken arka planda yeni bir uygulama açıldığında oluşan anlık güç sıçramasını (transient spike) PSU karşılayamıyor olabilir.